ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΠΑ Research: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης

Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης δίνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, για το Βήμα της Κυριακής. Εκτός βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς.
Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει το 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 21,7% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ καθώς απολαμβάνει την υποστήριξη μόλις του 2,8% των ερωτηθέντων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι του 38,5% της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%, την ώρα που το «κανένας από τους δύο» απάντησε το 21,2%.
Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.