ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ



Κινητοποίηση της ΚΝΕ στη βάση της Σούδας

Στη Σούδα, κοντά στη ΝΑΤΟϊκή βάση, χιλιάδες νέοι και νέες «σημάδεψαν» την οικονομία και την πολιτική των μονοπωλίων και ανέδειξαν τη δύναμη των λαών. Το διήμερο - κατασκήνωση της ΚΝΕ για ακόμη μια φορά εξόπλισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο νέους εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές λαϊκών οικογενειών: Με γνώση, συζήτηση, τραγούδι, πολιτισμό, διάβασμα αλλά και αναψυχή, αθλητισμό, ανάπαυλα. Με τη συλλογικότητα που απαιτεί η καθημερινότητα και την οργάνωση που απαιτούν οι καιροί.
Tο Σάββατο με συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα, τα σύνορα χαράζουν», τα μαζικότατα μπλοκ των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, διαδήλωσαν στην πύλη της αεροπορικής βάσης της Σούδας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Παράλληλα, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στην πύλη της ναυτικής βάσης της Σούδας, στο Μαράθι, επί της ουσίας περικυκλώνοντας την.
Στην πορεία οι συγκεντρωμένοι πετάξανε μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στη βάση, δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι είναι ανεπιθύμητοι.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, διαδήλωσαν ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, το βασικότερο στήριγμα του αμερικανικού 6ου στόλου που βρίσκεται στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σε ένα από τα πιο σημαντικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών που χρησιμοποιούν για να σφάζουν λαούς και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού λαού, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από την ελληνική κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Απαιτούμε:
·         Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
·         Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
·         Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
·         Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
·         Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
·         Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.

Δείτε εδώ το βίντεο που ετοίμασε η ΚΝΕ για την κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας.

Κορύφωση των εκδηλώσεων το Σάββατο 6/7.
Κάθε σπιθαμή του χώρου της κατασκήνωσης του 22ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου γέμισαν οι νέοι και οι νέες, αλλά και οι εργαζόμενοι της περιοχής για να ακούσουν την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο το απόγευμα (δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία).