ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πολύ μεγάλη τιμή για τον κ. Διονύση Πασχάλη από τους Απόδημους Μακεδόνες

 
Serving Hellenism Since 1947
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1947
Pan-Macedonian Association, Inc., U.S.A.
Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών
www.macedonia.info
  Βραβείον Ακαδημίας Αθηνών                                                                                                                                                                                                                                                                       Honorary President                              

 Academy of Athens Award                                                                                                                                                                                                                                                                              Archbishop Demetrios



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/7/2013







Μέσω του Ύπατου Προέδρου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Κ.Χατζηστεφανίδη, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. 
Πολύ μεγάλη τιμή για τον κ. Διονύση Πασχάλη από τους Απόδημους Μακεδόνες
Για τη μεγάλη προσφορά του αλλά και επειδή δέχθηκε να αναλάβει την Προεδρία του Αλεξανδρείου Ιδρύματος


Μια νέα τιμητική διάκριση ως δείγμα ευγνωμοσύνης για όλα όσα συνεχίζει να κάνει για τη Μακεδονία και για τους ανθρώπους της δόθηκε στον κ. Διονύση Πασχάλη εκ μέρους του Ύπατου Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Κωνσταντίνου Χατζηστεφανίδη, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.
Ήταν μια εκδήλωση προς τιμήν των Απανταχού Αποδήμων Μακεδόνων με συναυλία των καταξιωμένων καλλιτεχνών Γιώργου Νταλάρα και Γλυκερίας, υπό την αιγίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ η οποία και τους βράβευσε για την πολύχρονη προσφορά τους.
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας προς τον κ. Διονύση Πασχάλη από τον κ. Παναγή Μητούλη ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο κ. Πασχάλης δέχθηκε να αναλάβει την Προεδρία της Εκτελεστικής Γραμματείας του Αλεξανδρείου Ιδρύματος ύστερα από επίμονα αιτήματα της Παμμακεδονικής Ένωσης.
Στη συνέχεια, ο Ύπατος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Χατζηστεφανίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του αλλά και τις ευχαριστίες των απανταχού Μακεδόνων προς το πρόσωπο του κ. Πασχάλη, διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Πασχάλης δέχθηκε να ταχθεί στους κόλπους της Παμμακεδονικής ενώ κλείνοντας τον σύντομο λόγο του διαβεβαίωσε τον κ. Πασχάλη ότι «οι Απανταχού Μακεδόνες είναι  πάντα δίπλα σας και σίγουροι πως η συμβολή σας είναι σημαντική για να διαφυλάξουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Τιμή στον κ. Διονύση Πασχάλη για τις ευεργεσίες του

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του κ. Διονύση Πασχάλη ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους καλλιτέχνες Γ.Νταλάρα και Γλυκερία αλλά και καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει το αρχαίο θέατρο του Δίου. Η τιμή αυτή μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι δόθηκε στον κ. Πασχάλη από την Παμμακεδονική Ένωση η οποία εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες απόδημους Μακεδόνες όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά και σ’ ολόκληρη την Υφήλιο, εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Πιερία συμμετέχοντας στην 67η Εθνική Συνέλευση και στο Παγκόσμιο Συνέδριο των απανταχού Μακεδόνων που πραγματοποιείται στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου.
Ως γνωστόν, ο κ. Διονύσης Πασχάλης, τέκνο της Μακεδονίας, κατάγεται από την Πιερία και για πάνω από δέκα χρόνια ευεργετεί την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία καθώς και σημαίνοντες φορείς της προσφέροντας αδιάλειπτα κυρίως στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας και της πρόνοιας, αλλά στηρίζοντας και μεμονωμένους συνανθρώπους του που, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Ο Ύπατος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Ύπατου Προέδρου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Χατζηστεφανίδη κατά τη διάρκεια βράβευσης του κ. Πασχάλη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πασχάλη,
Τα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, αλλά και οι λοιποί Μακεδόνες απ’ όλες τις γωνιές της γης, σας ευχαριστούν για τη συμβολή σας στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία πως με εσάς στο πλευρό μας η επιτυχία ήταν εγγυημένη.
Είμαστε υπερήφανοι που δεχτήκατε να ταχθείτε στους κόλπους της Παμμακεδονικής. Επομένως, εφαρμόζοντας εκείνα τα ιδανικά που σας εκφράζουν περισσότερο και ένα απ’ αυτά, όπως μάθαμε, είναι η αγάπη σας προς την Πατρίδα, η επιτυχία είναι εγγυημένη.
Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα και ως ένα δείγμα της ευγνωμοσύνης μας σας παραδίδουμε αυτή την πλακέτα. Να σας έχει ο Θεός πάντα καλά και να γνωρίζετε πως οι Απανταχού Μακεδόνες είναι πάντα δίπλα σας και σίγουροι πως η συμβολή σας είναι σημαντική για να 

διαφυλάξουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας».