ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Άσκηση Σεισμού στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης



Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε απροειδοποίητη άσκηση σεισμού στο σχολείο μας. Ο Διευθυντής κ. Τσολακίδης Ιωάννης στις 11:10 π.μ. χτύπησε το κουδούνι του συναγερμού, οι καθηγητές που βρισκόταν στις αίθουσες και τα εργαστήρια ανήγγειλαν την άσκηση στους μαθητές οι οποίοι πήραν μέτρα προφύλαξης μπαίνοντας κάτω από τα θρανία. Όταν σταμάτησε ο συναγερμός με βάση το Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση Σεισμικού κινδύνου πραγματοποιήθηκε η εκκένωση του κτηρίου σε 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Στο χώρο της αυλής συγκεντρώθηκαν τα τμήματα του σχολείου και ακολούθησε καταμέτρηση από τον επικεφαλής καθηγητή κ. Μοσχολούρη θέμη. Επίσης συστάθηκαν οι ομάδες  πυροπροστασίας και πρώτων βοηθειών με βάση το Μνημόνιο από τους καθηγητές του σχολείου.
Στην συνέχεια κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης με επικεφαλής τον  κ. Χειμώνα Νικόλαο μίλησε στους μαθητές του σχολείου μας για το Σεισμό και τα μέτρα και τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά. Επίσης αναφέρθηκε στις περιπτώσεις φωτιάς και κατάσβεσης αυτής με πυροσβεστήρες και ακολούθησε άσκηση με μαθητές να παίρνουν μέρος.
Η άσκηση  στέφθηκε με επιτυχία και είναι επίκαιρη όσο ποτέ  μιας και η χώρας μας ταλαιπωρείται από τα σεισμικά φαινόμενα και θα πρέπει ως πολίτες να ήμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.    
Καρακούσης Αθανάσιος
Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης