Είναι το 4ο ραντεβού και το πρώτο στο γήπεδο σου. Την έχεις καλέσει σπίτι σου να της μαγειρέψεις και ο ιδρώτας σε έχει λούσει, γιατί δεν ξέρεις τι. Θες να αποφύγεις τα ζυμαρικά γιατί τα θεωρείς κλισέ και καλά κάνεις. Το μοσχάρι με μανιτάρια που σου δείχνουμε είναι ότι πρέπει...αρκεί να προσέξεις το ψήσιμο στο κρέας και να έχεις υπομονή!
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. μοσχάρι (ποντίκι σε μερίδες)
- 500 γρ. ασπρομανίταρα φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλ. κονιάκ (ή κόκκινο κρασί αν δεν ένουμε)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο βούτυρο ή φυτίνη
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε το κρέας με το βούτυρο (ή τη φυτίνη) μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να βράσει λίγο να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.
- Συμπληρώνουμε με ΛΙΓΟ νερό και σιγοβράζουμε (και το κρέας θα βγάλει υγρά).
- Όταν το κρέας έχει πιεί το νερό προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τα μανιτάρια θα βράσουν στο ζουμί τους. Μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Όταν το κρέας και τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.
Φωτογραφία: demideli.com