ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σπαγγέτι με κοκκινιστά καλαμαράκια

makaronia-me-kokkinista-kalamarakia-570
Μία διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή είναι τα μακαρόνια με τα κοκκινιστά καλαμαράκια. Εύκολη, γρήγορη αλλά και εντυπωσιακή που μπορεί να ξετρελάνει την οικογένεια, τους φίλους αλλά και το ταίρι σας.Τι θα χρειαστούμε (για 4 άτομα):
350 γραμμάρια μακαρόνια Νο 6
400 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα
350 γραμμάρια φρέσκια ντομάτα (κομμένη σε κυβάκια και ξεφλουδισμένη)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Φρέσκος βασιλικός (για γαρνιτούρα)
Πως θα το φτιάξουμε:
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε λίγο για να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμαράκια, το σκόρδο και τη ρίγανη ενώ περιμένουμε για επτά με δέκα λεπτά. Όσο περιμένουμε βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό για να βράσουν τα μακαρόνια μας.
Μόλις τα καλαμαράκια μας γίνουν, βάζουμε στο τηγάνι τα κυβάκια ντομάτας, μία πρέζα ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε και περιμένουμε για έξι λεπτά. Παράλληλα βάζουμε τα μακαρόνια να βράζουν.
Μόλις περάσει ο χρόνος και η σάλτσα με τα καλαμαράκια έχει δέσει, βάζουμε στο τηγάνι μία κουτάλα νερό από τα μακαρόνια. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με τα καλαμαράκια και δυναμώνουμε το μάτι ενώ περιμένουμε για 3 με 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε την μακαρονάδα με φρέσκο βασιλικό.
Φωτογραφία Cometocook.blogspot.gr