ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Για ένα πιάτο σκατά .


Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά… οι γιορτές της φιλανθρωπίας . Ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο . Οι φιλελέδες με φιλελεύθερες ευχές , οι ΠΑΣΟΚοι με ψευτοσοσιαλιστικές ευχές  , οι κομμουνιστές με επαναστατικές κομμουνιστικές ευχές και πάει λέγοντας . Ως εκεί μπορούν να προσφέρουν .

Οι αναρχικές ομάδες αφήνουν τις ευχές και περνάνε στην πράξη . Μπουκάρουν σε σουπερμάρκετ , απαλλοτριώνουν σακούλες με αγαθά και τα μοιράζουν στους τυχερούς περαστικούς . Σε φασίστες , σε φιλελέδες , σε πασόκους , σε κομμουνιστές ... Άλλωστε η ουτοπία δεν ζητάει ταυτότητα , τους χωράει όλους .

Από την άλλη οι φασίστες την έχουν δει αλλιώς . Η δικιά τους δυστοπία δεν τους χωράει όλους . Χωράει μόνο τους Έλληνες . Οπότε διοργανώνουν συσσίτια μόνο για Έλληνες . Ή έστω για Ελληνάρες . Παρακάτω όμως δεν πάει ο πήχης . Δεν χωράει σκόντο στον εθνικοσοσιαλισμό .

Οι πεινασμένοι όμως δεν έχουν ιδεολογία . Οι ίδιοι που παίρνουν τα απαλλοτριωμένα  αγαθά από τους αναρχικούς , στήνονται στα φασιστικά συσσίτια για ένα κομμάτι ψωμί . Να ‘να άραγε αναρχικοί ή φασίστες ; Μήπως τίποτα από τα δύο ; Μάλλον πεινασμένοι που γιαυτούς η λέξη επανάσταση περιορίζεται σε ένα πιάτο φαί . Σκατά τα έκαναν στη ζωή τους . Και σκατά συνεχίζουν να τα κάνουν . Τίποτα άλλωστε δεν είναι τυχαίο . Όταν στήνεσαι στην ουρά για ένα πιάτο φαί από τα χέρια του φασίστα είναι σαν να στέκεσαι στην ουρά για ένα πιάτο σκατά . Σκατά λοιπόν στα φασιστοσυσσίτια σκατά και στους φασιστοπελάτες για τους οποίους η επανάσταση δεν θα έρθει ποτέ .

(Ή μήπως οι απανταχού πεινασμένοι μπορούν να μετατραπούν σε έναν επαναστατικό στρατό με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαί; Και γαμώ τις επαναστάσεις .)