ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Απολαυστικός μεζές για τον ουρανισκό: Τηγανιά με ούζο, πορτοκάλι και γιαούρτι

tigania-570
Την επόμενη φορά που θα καλέσετε την παρέα στο σπίτι για ένα χαλαρό βράδυ με επιτραπέζια και ταινίες επιλέξτε να φτιάξετε αυτό το απλό και συνάμα χορταστικό πιάτο:  τηγανιά σβησμένη με ούζο και από πάνω σάλτσα γιαουρτιού με χυμό πορτοκαλιού.
Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 500 gr. χοιρινή σπάλα σε μπουκιές 2 cm.
  • 1/2 φλ. ούζο
  • Χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
  • Θρούμπι
  • Μαντζουράνα
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Μαρινάρω το κρέας με το αλατοπίπερο και την πάπρικα για λίγα λεπτά.
  • Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις μεριές.
  • Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου σε 2') προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και το μέλι.
  • Βράζω σε μέτρια φωτιά για 30'.
  • Έπειτα κατεβάζω από το μάτι, προσθέτω τη μαντζουράνα, το θρούμπι και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά μέχρι να ενσωματωθούν και να δέσουν με τη σάλτσα. (Η σάλτσα στο τέλος των 30' θα πρέπει να είναι σχεδόν στεγνή, σαν σιρόπι. Γι' αυτό ρυθμίζω την ποσότητα του υγρού κατά το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο νερό, αν δω ότι στεγνώνει υπερβολικά πριν τα 30'.
Συνταγή: Shogun's Kitchen.blogspot