ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νίκος Κολωνιάρης: Θα είμαι υποψήφιος με το «Συνδυασμό Ευθύνης» του Γιώργου Φαρμάκη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου


Η κρίση που διέρχεται η κοινωνία μας σε πολλά επίπεδα δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την τοπική αυτοδιοίκηση. 
Οι ΟΤΑ απαξιώνονται από την κεντρική διοίκηση και θεωρούνται ως μια γενεσιουργός αιτία  της οικονομικής δυσπραγίας στη χώρα μας, ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με τις  τοπικές κοινωνίες είναι αυτή  που αποτελεί βασικό μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης και συγχρόνως διασφαλίζει την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών.
Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου είναι ένα Δήμος που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, λόγω του μεγάλου εύρους του. Όμως είναι και ένας Δήμος με ασύγκριτα πλεονεκτήματα. Εδώ βρίσκεται η πρόκληση.
Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε μια τοπική κοινωνία με Αρχές οι οποίες να ενθαρρύνουν και να εξασφαλίζουν συμμετοχή σε δραστηριότητες που αφορούν την τοπική ανάπτυξη (τουρισμός, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, τοπικά προϊόντα, αθλητικές, πολιτιστικές διοργανώσεις κ.α.).
Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να έχει αναπτυγμένη την αίσθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού απέναντι στους συντοπίτες μας που χρήζουν την ανάγκη και την βοήθειά μας. Να αφουγκράζεται καθημερινά τα προβλήματα των συμπολιτών μας, να βελτιώνει την καθημερινότητά τους και να κρατάει τους συνδημότες στον τόπο μας.
Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αποφάσισα συνειδητά να θέσω υποψηφιότητα στο «Συνδυασμό Ευθύνης»  του Γιώργου Φαρμάκη. Σε έναν συνδυασμό που λειτουργεί χωρίς τις κομματικές περιχαρακώσεις του παρελθόντος και τα πολιτικά χρίσματα, έχοντας κοινό παρονομαστή την αγάπη και την προσφορά για τον τόπο μας και αρχές το ήθος και την υπευθυνότητα.