ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Αλλοιώνει και ακυρώνει στην πράξη την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατάργηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ η Διοίκηση Τζιτζικώστα

Έναν ακόμη θλιβερό σταθμό αποκτά το χρονικό της αναπτυξιακής, καταδίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη νέο-δημοκρατική παράταξη που τη διοικεί.
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2014 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, εισήχθη με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης και συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης κατάργησης του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης  (Ο.Ρ.ΘΕ).
Ομόφωνα οι παρατάξεις εναντιώθηκαν στη συρρίκνωση του Ο.Ρ.ΘΕ σε Τμήμα του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα. Με συντριπτική πλειοψηφία (3 λευκά της παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής του Π.Σ. με επισπεύδοντα - συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τσαμασλή, η οποία θα συνεδρίαζε άμεσα, ώστε να συντάξει την τεκμηριωμένη πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση για το μέλλον του ΟΡΘΕ και την αποκεντρωμένη λειτουργία του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Σε πρόταση της εισηγήτριας της Παράταξης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κας Άννας Μίχου, να αναλάβει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης την πρόσκληση συνεδρίασης της Επιτροπής, καθώς η Διοίκηση επιδεικνύει διαχρονικά ολιγωρία,  ο κος Τσαμασλής αντέδρασε υπερασπιζόμενος το έργο του και διαβεβαιώνοντας για την άμεση εκτέλεση της εντολής του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ενσωμάτωση του κειμένου της Επιτροπής στην σχετική απόφαση. Δυστυχώς, η Παράταξή μας δικαιώθηκε και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ανέλαβαν την ευθύνη της συμμετοχής στην Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου, ουδέποτε κλήθηκαν.
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του κου Τζιτζικώστα για την αυθαίρετη ανατροπή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εγκληματική ολιγωρία τους απέναντι σε ένα σοβαρό θέμα που αφορά στους όρους διαβίωσης των κατοίκων της Περιφέρειας και της λειτουργίας των κοινωνικών και οικονομικών / επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η Διοίκηση, ενώ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου όλων των φορέων της Πόλης της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας ευρύτερα και να αναπτύξει μεθοδικά και αποφασιστικά στην Κυβέρνηση την επιχειρηματολογία για την αναγκαιότητα της αποκεντρωμένης παρακολούθησης και εφαρμογής του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου, απεμπόλησε ακόμη και τις ευκαιρίες που της έδωσε η Αντιπολίτευση για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ανάπτυξης του τόπου που υποτίθεται ότι υπηρετεί, στηρίζοντας στην ουσία τις κυβερνητικές επιλογές.
Στις 11/02/2014 κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Νομοσχέδιο με το οποίο καταργείται ο Ο.Ρ.ΘΕ και οι αρμοδιότητες του μεταβιβάζονται σε Τμήμα του ΥΠΕΚΑ που ΘΑ συσταθεί. Μάλλον είναι πια πολύ αργά, αλλά ακόμη και σήμερα:
ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση της ΠΚΜ να αναλάβει τις ευθύνες της.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποκατασταθεί η νομιμότητα όσον αφορά στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας να μη γίνουν θύματα της ενδοκομματικής διαμάχης της παράταξης που διοικεί, ούτε βεβαίως των προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών των πρωταγωνιστών της.

--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449