ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Οι ανεπιθύμητες – 7 φίλες της κοπέλας σου που δεν συμπάθησες ποτέ

mean1-570
Μαζί με εκείνη ήρθα και εκείνες. Και τα νεύρα σου τελευταία δεν είναι και πολύ καλά...
Αυτοί είναι οι τύποι 7 φιλενάδων της που σε βγάζουν από τα ρούχα σου.

Από τον Κώστα Χρήστου


Η ψηλομύτα
Αχώνευτη, σνομπ και ακόμη και αν είναι πλούσια, είναι πολύ φτωχή σε τρόπους και επίπεδο. Φοράει την τελευταία λέξη της μόδας, διαχωρίζει τον μπαμπά της από τους υπόλοιπους άνδρες και το παίζει εναλλακτική και ταλαντούχα ενώ δεν μπορεί καν να δέσει τα κορδόνια της. Πρήζει τη φίλη της (και κοπέλα σου) ότι δεν είσαι αρκετά καλός για εκείνη, ενώ κάνει συνέχεια αναφορές για το πόσα λεφτά ξοδεύει και που βγαίνει. Την τελευταία φορά που της είπε ότι τα λεφτά είναι του μπαμπά της έμπηξε τα κλάματα και έκανε μια βδομάδα να συνέλθει, οπότε έχεις περάσει στο πατροπαράδοτο γράψιμο. Τι της την σπάει περισσότερο; Να γνωρίζεις κόσμο πολύ πιο πλούσιο από την ίδια.
Θετικά: Εκείνο το σπίτι στη Πάρο έχει γίνει πολύ χρήσιμο. Ειδικά όταν σας δίνει τα κλειδιά.
Αρνητικά: Αν δεν κουβαλάς 2 κουτιά Panadol δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις πονοκέφαλο.

Η χοντρή με τα κόμπλεξ
Ναι είναι χοντρή και ναι στάζει δηλητήριο. Δεν την έχεις ακούσει ποτέ να λέει καλή κουβέντα για κανένα αλλά πάντα είναι μέσα στα χαμόγελα. Χαμόγελα που σκοτώνουν προφανώς. Προσπαθεί να βγάλει οποιαδήποτε άλλη άσχημη, σε λέει δούλο επειδή σου αρέσει η Νίνα Άγκνταλ  και γι’ αυτή όλοι οι άντρες είναι χαμένοι υπόθεση. Κανονικά της αξίζει να την χτυπήσεις με τηγάνι και να της πεις να πάει να δει τα μούτρα της, αλλά κρατάς χαρακτήρα. Έχει ένα μπούλη γκόμενο που της κάνει τα χατίρια και έναν τύπο που γουστάρει από την Α’ Γυμνασίου και την γράφει κανονικότατα εδώ και χρόνια. Χαμένη υπόθεση, πολλά κιλά, μηδέν ενδιαφέρον. Στα τσακίδια να πάει.
Θετικά: Στηρίζει οποιαδήποτε τύπου γουρουνιά. Από junk food μέχρι βρώμικά.
Αρνητικά: Φοράει κολλητές φόρμες. Έλεος το διάολο σου.

Η ανασφαλής
Φοβάται μέχρι και τα δημητριακά στο ντουλάπι της. Δέχεται διαρκώς τις μειώσεις από την ψηλομύτα και την χοντρή, αλλά αντί να τις στείλει στο διάολο κατεβάζει το κεφάλι σαν κουτάβι. Έχει θέματα με τους γονείς της, η αδερφή της είναι όμορφη και πετυχημένη και εκείνη απορεί ακόμη γιατί δεν την θέλουν οι γκόμενοι. Η αλήθεια είναι πως τη λυπάσαι λίγο, αλλά είναι τόσο loser που δεν κάνει τίποτα για τον εαυτό της. Τουλάχιστον, η κοπέλα σου σε έχει ενημερώσει πως τα πάει μια χαρά με τον δονητή της.
Θετικά: Δεν φέρνει πολλές αντιρρήσεις σε ότι κανονίζει η παρέα.
Αρνητικά: Φεύγει από ότι έχει κανονίσει η παρέα επειδή παθαίνει κρίσεις πανικού.

Το πρεζάκι
Κάθε παρέα κοριτσιών έχει και μια τύπισσα που παραλίγο να κυλήσει ή έχει κυλήσει στα «απαγορευμένα». Φαντασμένη, κακομαθημένη και με γονείς που φροντίζουν να της γεμίζουν τακτικά τον λογαριασμό στη τράπεζα. Προσπαθεί να το παίξει σοβαρή και επαγγελματίας με τις πλάτες του μπαμπά, αλλά η ασχετοσύνη χτυπάει ταβάνι και δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Έχει βρει παρηγοριά στη κοκαΐνη και κάθε φορά που σου απευθύνει τον λόγο νομίζεις ότι σε έχει πλησιάσει πρεζάκι στον ηλεκτρικό. Σκέφτεσαι σοβαρά να την καρφώσεις στη Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά με ποιον θα γελάς;
Θετικά: Ότι και να της πεις θα το πιστέψει, μιας και είναι μονίμως μέσα στη μαστούρα.
Αρνητικά: Χαλάει συνέχεια τα λεφτά της στα ναρκωτικά και ζητάει έκτακτα δανεικά.

Η παρτόλα
Επιτέλους μια γυναίκα σε αυτή την παρέα που ξέρει τι θέλει. Και μάλιστα το χει ανάγκη πολύ. Από την πρώτη μέρα κιόλας οι φίλες της κοπέλας σου, σου έδωσαν αναλυτικό ρεπορτάζ για τις σχέσεις της και με ποιους έχει πάει. Όταν μάλιστα ανέφερες ότι δεν σε ενδιαφέρει πέρασαν και σε παραπάνω λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι πως από όλες είναι η πιο ευχάριστη για παρέα. Όχι όμως επειδή έχει κοινά με τους άντρες, αλλά απλούστατα επειδή θέλει να πάρει κάτι από αυτούς. Τυπικά θα μπορούσες να την ανεχτείς, αλλά έχεις βαρεθεί να βγαίνετε κάθε φορά όλοι μαζί και αυτή να είναι στριμωγμένη σε κάποια γωνία.
Θετικά: Δεν μιλάει πολύ.
Αρνητικά: Φωνάζει πολύ.

Η φαντασμένη
Τι είναι χειρότερο από μια πυροβολημένη; Μια πυροβολημένη που νομίζει ότι έχει ταλέντο. Είναι η καλλιτεχνική φύση της παρέας, με σπουδές στη Γαλλία και την Αγγλία, με γνώσεις γύρω από την τέχνη. Ή τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη. Τρέχει σε κάτι ανούσιες εκθέσεις με άλλους ψωροφαντασμένους που νομίζουν ότι προσφέρουν πολιτιστικό έργο, κάνει διαρκώς παρατηρήσεις για την τέχνη και ονειρεύεται πως κάποια μέρα θα διευθύνει δική της γκαλερί. Αποκαλεί τους πάντες ‘‘θύματα του συστήματος’’ και θεωρεί ότι προσφέρει κοινωνικό έργο. Σκέφτεσαι σοβαρά το γιαούρτωμα και τις ντομάτες.
Θετικά: Οι προσκλήσεις που φέρνει. Μια στις εκατό εκθέσεις ίσως να ενδιαφέρουν κάποιον γνωστό σου.
Αρνητικά: Πολυλογού και κουραστική. Σαν τη καθηγήτρια σου στα Λατινικά.

Η χαζή
Η απλή χαζή συνήθως είναι συμπαθητική. Χαζή και ισχυρογνώμων, είναι ίσως συνδυασμός μπύρας με ασπιρίνη. Η χαζομάρα που τη δέρνει έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που θες να την πυροβολήσεις, κυρίως για όσα επιμένει. Οι υπόλοιπες σε είχαν προειδοποιήσει να μην ανοίγεις διάλογο αλλά εσύ δεν άκουγες. Τρώει ‘‘κολλήματα’’, απαντάει με καθυστέρηση τριών δευτερολέπτων και πάντα με ερώτηση. Θυμίζει λίγο τις ξανθιές από το White Chicks. Αποκορύφωμα, οι στιγμές που μπερδεύει απλά πράγματα (δεξιά αριστερά, σκόρδο κρεμμύδι κ.ο.κ.).
Θετικά: Τα γέλια σου όταν μπερδεύει το τοστ με το κλαμπ σάντουιτς.
Αρνητικά: Δεν ξέρει πότε να κρατάει το στόμα της κλειστό. Δηλαδή πάντα.