ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ BBQ

Σάντουιτς με μοσχάρι BBQ
Κείμενο: Κώστας Τσίγκας
Σάντουιτς με μοσχάρι BBQ, coleslaw, μουστάρδα και mozzarella di bufala. Αντί θεωριών, ας θυμηθούμε το ρηθέν του Hölderlin για τον κόμη του Σάντουιτς όταν ο τελευταίος αποχαιρέτησε τα εγκόσμια: «Τιμή στον άνθρωπο που μας απελευθέρωσε από το ζεστό φαγητό!»
Υλικά
—1 steak κόντρα χωρίς κόκαλο 200 γρ.
—1 κουταλιά ελαιόλαδο
—2 κουταλιές μουστάρδα
—1 κουταλιά βούτυρο
—1 μπάλα mozzarella di bufala
—2 φέτες ψωμί
—αλάτι, πιπέρι

Για το coleslaw
—1½ κουταλιά ξίδι
—1½ κουταλιά χυμό λεμονιού
—1 κουταλιά γάλα
—½ λάχανο τριμμένο
—2 καρότα τριμμένα
—1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
—1/2 κούπα μαγιονέζα
—1 κουταλάκι μουστάρδα
—½ κουταλάκι ζάχαρη
—αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στην ένδειξη «γκριλ». Αλείφουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε καλά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και στις 2 πλευρές. Το βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε μερικά λεπτά να τραβήξουν τα ζουμιά του κρέατος. Το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών. Αλείφουμε το ψωμί με το βούτυρο και τη μουστάρδα. Κόβουμε τη mozzarella σε φέτες πάχους 2 εκ. και την αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο ψωμί τις φέτες κρέατος και πάνω του απλώνουμε μια γενναία ποσότητα coleslaw. Από πάνω βάζουμε τη mozzarella και σκεπάζουμε το σάντουιτς. Βάζουμε 2 μακριές οδοντογλυφίδες στις 2 άκρες και το κόβουμε σε 2 κομμάτια. Σερβίρουμε με έξτρα coleslaw.