ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ

    
   Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες δείχνουν χωρίς αμφιβολία αυξημένο ενδιαφέρον για τους συνδυασμούς και τα πρόσωπα που διεκδικούν την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, αφού αναγνωρίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση, δηλαδή υπόθεση της τοπικής κοινωνίας. 

Είναι φανερό πως ιδιαίτερα σε δήμους με πληθυσμιακά μεγέθη σαν τον δικό μας ο εκλογικός αγώνας σχεδόν έχει τα χαρακτηριστικά της άμεσης δημοκρατίας, καθώς προϋποθέτει την ευρεία συμμετοχή των συνδημοτών μας και την ενεργότερη εμπλοκή τους στη διαμόρφωση του προγράμματος και των δράσεων του δήμου μας. Έτσι, οι ψηφοφόροι είναι σε θέση να αξιολογήσουν πρόσωπα και διακηρύξεις, να σταθμίσουν τις προτάσεις και τη συνέπεια λόγων και έργων, να κρίνουν την ποιότητα των ατόμων και την καθαρότητα της σκέψης τους, ώστε να αποφασίσουν υπεύθυνα και συνειδητά για τους εκπροσώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
   Η εμπειρία μου ως αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά την πρώτη τετραετία εφαρμογής του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, μου επιτρέπει να κάνω τη διαπίστωση πως οι διευρυμένοι δήμοι δε συνιστούν απλώς ένα καινούργιο οργανωτικό και διοικητικό μοντέλο που καθορίζει τα όρια και τον τρόπο λειτουργίας τους· πάνω από όλα αποτελούν ένα νέο πεδίο που απαιτεί πνεύμα κοινής συναντίληψης και συνευθύνης για τη χάραξη μιας σύνθετης και ολοκληρωμένης στρατηγικής, η οποία θα συναιρεί και θα συνεκτιμά όλα τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε επιμέρους περιοχής, μακριά από άγονους και κοντόφθαλμους τοπικισμούς και ιδιοτέλειες.
   Αυτό το δύσκολο λοιπόν εγχείρημα για να πετύχει προϋποθέτει οραματικό σχέδιο και αρχές αλλά και διάθεση συνεργασίας από όλους για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων. Η αλληλεγγύη και η συμμετοχή των ενεργών πολιτών, η κοινή συνεισφορά όλων στο να κλείσουν ρήγματα και προκαταλήψεις του παρελθόντος είναι οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος που θα αναθερμάνει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για τα κοινά και θα εμπλουτίσει με νέο περιεχόμενο την πραγματικότητα.
   Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο αρχών και σκέψεων επιδίωξή μου είναι να ενώσω όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου μας, όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής μας και να αναβαθμίσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας. Το πρωταρχικό πολιτικό μου αίτημα είναι όλες οι αποφάσεις και οι δράσεις μας να υπόκεινται όχι απλώς στους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας, αλλά να είναι αποτέλεσμα ανοιχτής και απροκατάληπτης διαβούλευσης με εξαντλητικές δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι μηχανισμοί και επίπλαστες πλειοψηφίες. Σε αυτή την κατευθυντήρια γραμμή έχουν θέση όλοι όσοι είναι αποφασισμένοι να σηματοδοτήσουν μαζί μας τη ρήξη με το παρελθόν και την αφυδατωμένη λογική μιας συμβατικής και κοντόθωρης διαχείρισης. Η συγκυρία σήμερα, παρά την πολύμορφη εθνική μας κρίση, είναι ευνοϊκή, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να δούμε την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας ως μια καινούρια αρχή, για ένα πιο ζωντανό και άμεσο όραμα, που εγγυάται, όπως πιστεύουμε, η αξιοπιστία των προθέσεων και των προτάσεών μας τις οποίες θα καταθέσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου στην κρίση σας σε εύλογο χρονικό διάστημα. Γι΄αυτό ζητώ τη συστράτευση και τη στήριξή σας στον αγώνα μας αυτόν που τον θεωρώ κοινή μας υπόθεση.

                                                                  Βαγγέλης Λαγδάρης
                                                             Υποψήφιος Δήμαρχος            
                                                                Πύδνας - Κολινδρού