ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Αλλαγές στην Παιδεία – Μία εβδομάδα νωρίτερα στα θρανία αλλά με «λευκή εβδομάδα»

Γράμμα μαθητή στο Υπουργείο Παιδείας: Η διευθύντρια μας είπε να μην ξαναπάμε σχολείο
Νέες αλλαγές επέρχονται στην Εκπαίδευση, με το υπουργείο Παιδείας να επεξεργάζεται προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες η ερχόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει από 3 έως 7 ημέρες νωρίτερα, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα να θεσπιστεί «λευκή εβδομάδα», χειμωνιάτικες διακοπές δηλαδή, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο προγραμματισμός στον οποίο καταλήγει το υπουργείο προκειμένου οι σχετικές αποφάσεις να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα είναι να ξεκινήσει το σχολικό έτος 2014-2015 τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου αντί τις 11 Σεπτεμβρίου τα προηγούμενα χρόνια.
Συνεπώς, κύριος στόχος είναι να αυξηθεί κατά περίπου 10% και 5% αντίστοιχα σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο διδακτικός χρόνος και να συνδυαστεί με μείωση της σχολικής ύλης και αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας ώστε να μπορεί να γίνει εμβάθυνση στα μαθήματα ενόψει της εφαρμογής του νέου προγράμματος στα λύκεια που ξεκινά για τη Β’ τάξη το ερχόμενο έτος (ήδη ισχύει για την Α΄ λυκείου) και να ενισχυθούν τα μαθησιακά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, σήμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μαθήματα παραδίδονται για περίπου 150 ημέρες (χωρίς να υπολογίζονται οι εξετάσεις που διαρκούν πολύ) και στην Πρωτοβάθμια 170. Φέτος το σχολικό έτος για την Δευτεροβάθμια τελειώνει στις 21 Μαΐου, μελετάται όμως από του χρόνου, αν καταστεί εφικτό χωρίς να προκληθεί καραμπόλα στις Πανελλαδικές, να τελειώνει λίγες ημέρες αργότερα.
Η αύξηση του διδακτικού χρόνου θα δώσει και τη δυνατότητα στο υπουργείο Τουρισμού να θεσπίσει την περίφημη «λευκή εβδομάδα» που είχαν προτείνει τον περασμένο Φεβρουάριο οι ξενοδόχοι προκειμένου να γίνονται περισσότερες εκδρομές οικογενειών και να ωφεληθούν οι τοπικές οικονομίες. Εάν συμβεί πάντως, δεν θα πρόκειται για ολόκληρη εβδομάδα αλλά για 1-2 πρόσθετες ημέρες σχολικής αργίας κολλητά στην Καθαρή Δευτέρα.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.