ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μου φαγες όλα τα δαχτυλίδια – Οnion rings με σπιτική σος για πολύ κρατσάνισμα

onion-rings-570
Ποιος είπε πως τα onion rings πρέπει να συνοδεύονται από burger; Μαζί με μία σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου είναι μια χαρά για ορεκτικό ή και σαν κανονικό γεύμα, αφού είναι σαν τα πατατάκια...δεν μπορείς να μείνεις σε 3-4.
ΥΛΙΚΑ
Για τα onion rings
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια σε κρίκους
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 κούπα μπύρα ή ανθρακούχο νερό
Για τη σάλτσα bbq
  • Κόκκινο κρασί
  • Ξύδι
  • Μουστάρδα
  • Πολτός ντομάτας
  • Σάλτσα σόγιας
  • Πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • Ζάχαρη
  • Σκόρδο (καθαρισμένες σκελίδες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα onion rings
  • Ετοιμάστε πρώτα το χυλό.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανοίξτε στη μέση ένα λάκκο. Ρίξτε το λάδι και την μπύρα.
  • Παίρνοντας το αλεύρι λίγο,λίγο από τριγύρω δουλέψτε το μείγμα τόσο όσο χρειάζεται να γίνει λείος χυλός ή καλύτερα χτυπήστε τα υλικά στο μίξερ 1 λεπτό να ενωθούν σε λείο χυλό.
  • Προσοχή μην το παραχτυπήσετε.
  • Αν θέλετε να γίνει ο χυλός πιο αραιός προσθέστε λίγη μπύρα ακόμη.
  • Αφήστε το χυλό να σταθεί 1 ώρα αλλιώς θα γλιστράει και δε θα κολλάει στα κρεμμύδια.
  • Κόψτε τα κρεμμύδια σε κρίκους, βουτήξτε τα στο χυλό και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι ή στη φριτέζα.
  • Σερβίρετε τα αμέσως.
  • Ρίξτε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη και ομοιογενή υφή.