Ποιος είπε πως τα onion rings πρέπει να συνοδεύονται από burger; Μαζί με μία σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου είναι μια χαρά για ορεκτικό ή και σαν κανονικό γεύμα, αφού είναι σαν τα πατατάκια...δεν μπορείς να μείνεις σε 3-4.
ΥΛΙΚΑ
Για τα onion rings
- 4 μεγάλα κρεμμύδια σε κρίκους
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 κούπα μπύρα ή ανθρακούχο νερό
Για τη σάλτσα bbq
- Κόκκινο κρασί
- Ξύδι
- Μουστάρδα
- Πολτός ντομάτας
- Σάλτσα σόγιας
- Πιπερόριζα (τζίντζερ)
- Ζάχαρη
- Σκόρδο (καθαρισμένες σκελίδες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα onion rings
- Ετοιμάστε πρώτα το χυλό.
- Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανοίξτε στη μέση ένα λάκκο. Ρίξτε το λάδι και την μπύρα.
- Παίρνοντας το αλεύρι λίγο,λίγο από τριγύρω δουλέψτε το μείγμα τόσο όσο χρειάζεται να γίνει λείος χυλός ή καλύτερα χτυπήστε τα υλικά στο μίξερ 1 λεπτό να ενωθούν σε λείο χυλό.
- Προσοχή μην το παραχτυπήσετε.
- Αν θέλετε να γίνει ο χυλός πιο αραιός προσθέστε λίγη μπύρα ακόμη.
- Αφήστε το χυλό να σταθεί 1 ώρα αλλιώς θα γλιστράει και δε θα κολλάει στα κρεμμύδια.
- Κόψτε τα κρεμμύδια σε κρίκους, βουτήξτε τα στο χυλό και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι ή στη φριτέζα.
- Σερβίρετε τα αμέσως.
- Ρίξτε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη και ομοιογενή υφή.