ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Είδα το Boeing μία ώρα μετά την συντριβή» – Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη αεροπλάνου

malaysian-airlines-570
Μία γυναίκα από την Μαλαισία ισχυρίζεται ότι την ώρα που βρισκόταν στο αεροπλάνο, είδε στη θάλασσα το Boeing 777 της Malaysia Airlines.
Η γυναίκα ταξίδευε με αεροπλάνο την ημέρα που εξαφανίστηκε η πτήση MH370 και υποστηρίζει ότι είδε στον Ινδικό Ωκεανό δίπλα από τα νησιά Ανταμάν το χαμένο Boeing.
Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρη που πήγε και κατέθεσε στην αστυνομία μία πλήρης αναφορά την ίδια μέρα, στις 8 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά από την εξαφάνιση. Παρόλα αυτά οι ισχυρισμοί της δεν εισακούστηκαν και οι έρευνες στα νησιά Ανταμάν έγιναν αμέσως. Να σημειωθεί ότι οι πρώτες έρευνες άρχισαν πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση.
Οι Αρχές θα εξετάσουν το κατά πόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί της γυναίκας ενώ επίσης θα ελέγξουν τα αρχεία της προκειμένου να δουν αν πράγματι κατοικεί στα νησιά Ανταμάν και είχε πάρει το αεροπλάνο για να πάει στο σπίτι της.
Ο πιλότος του αεροσκάφους που βρίσκονταν η γυναίκα ανέφερε ότι το υψόμετρο ήταν πολύ υψηλό για να μπορέσει κάποιος να δει την θάλασσα. Παρ' όλα αυτά η Λατίφ Ντελέλαχ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι είδε ένα ασημένιο αντικείμενο να επιπλέει περίπου μία ώρα μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370.
Κανένα ίχνος του χαμένου Boeing – Αγνοούνται τα πλεούμενα αντικείμενα
Στο μεταξύ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την υπόθεση με το χαμένο Boeing που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ με τις τελευταίες έρευνες να επικεντρώνονται στον Ινδικό Ωκεανό δίπλα από την Αυστραλία.
Επίσης ενισχύονται οι θεωρίες περί συνωμοσίας και σαμποτάζ του αεροπλάνου καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους αρμόδιους. Επίσης σύμφωνα στοιχεία της Flightglobal, η πιθανότερη αιτία για την πτώση ενός αεροσκάφους είναι η δολιοφθορά.
Τα αντικείμενα που είχαν βρεθεί να επιπλέουν στις 16 Μαρτίου από έναν δορυφόρο πιθανότατα να έχουν βυθιστεί, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της αυστραλιανής κυβέρνησης, Γουόρεν Τρας.
«Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα τόσες ημέρες πριν μπορεί να μην επιπλέει πια. Μπορεί να βυθίστηκε», είπε ο Τρας προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο, στη ζώνη που βρίσκεται 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν αεροπλάνα από την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πάρουν μέρος κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη. Αύριο Σάββατο, αναμένεται να φθάσει στην περιοχή και ένα αυστραλιανό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα πλοίο από την Βρετανία. Το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του χιονιού» σπεύδει στο σημείο από το Περθ, ενώ ακόμη πέντε κινεζικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή έρευνας. «Πρόκειται για το πιο δυσπρόσιτο σημείο της Γης που μπορείτε να φανταστείτε, αν υπάρχει οτιδήποτε εκεί, θα το βρούμε», δήλωσε από την πλευρά του ο αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσείν σημείωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι αξιωματούχοι ξέρουν ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα καθώς το μαύρο κουτί εκπέμπει σήμα για 30 μέρες επειδή μετά τελειώνει η μπαταρία του, συνεπώς είναι δύσκολο να εντοπιστεί.
Αυτή τη στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται στη θάλασσα Ανταμάν, μεταξύ Ινδίας και Ταϊλάνδης ελέγχοντας περιοχές που ήδη έχουν ελεγχθεί σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο. Επίσης η αναζήτηση συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές περιλαμβανομένου ενός τόξου που περνά από το Λάος και φτάνει ως το Καζακστάν.
Εξοργισμένοι οι συγγενείς των αγνοουμένων
Σήμερα πήγαν στο Πεκίνο αξιωματούχοι από την Κουάλα Λουμπούρ προκειμένου να συνατηθούν με τους συγγενείς των αγνοουμένων. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Κίνα, δύο αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και ένας πιλότος Μπόινγκ 777.
Οι κινέζοι συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH370 τους κατηγόρησαν ότι κωλυσιεργούν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Λίντο στο Πεκίνο και αρχικά οι συγγενείς απαιτούσαν από τους μαλαίσιους να σηκωθούν όρθιοι και να συστηθούν ενώ στη συνέχεια επικρατούσαν φωνές και αποδοκιμασίες.
«Θέλαμε να σας δούμε τις πρώτες 24 ή 48 ώρες (μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους), κάτι που θα είχε απαλύνει τον πόνο που νιώθουμε αυτές τις τελευταίες 13 ημέρες», δήλωσε ένας από τους συγγενείς απευθυνόμενος στους αξιωματούχους. «Το αεροπλάνο έκανε αναστροφή, όμως το αρνιόσασταν και γι’ αυτό χάσατε πολύ χρόνο», κατήγγειλε ένας άλλος συγγενής.
Οι περισσότεροι συγγενείς είναι πεπεισμένοι ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε λόγω μία «συνωμοσίας» της Μαλαισίας: «Λίγη σημασία έχουν οι λόγοι (της εξαφάνισης), θα ήταν δυνατό η μαλαισιανή κυβέρνηση να ξεχάσει το μίσος της και τα συμφέροντά της και να αφήσει τους αγαπημένους μας να επιστρέψουν σπίτι τους;», διερωτήθηκε μία μητέρα στην αίθουσα και καταχειροκροτήθηκε. Άλλοι συγγενείς αναφέρονται στην πιθανότητα να υπήρξε δολιοφθορά στο Μπόινγκ για πολιτικούς λόγους.