ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο θάνατος σου… τα λεφτά μου: Η JP Morgan κερδίζει από τον χαμό των υπαλλήλων της

JP-Morgan-570
Οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ποντάρουν στον θάνατο των υπαλλήλων τους καθώς εκδίδουν ασφαλιστήρια συμβόλαια και παίρνουν ένα εκατομμύριο δολάρια και κάθε έναν αποθανόντα.
Οι οικογένειες των υπαλλήλων της JP Morgan δεν θα θέλουν μάλλον να ξέρουν ότι με τον θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου η τράπεζα κέρδισε χρήματα καθώς εκδίδει ασφαλιστήρια συμβόλαια με τελικό δικαιούχο την ίδια.
Μάλιστα, η JP Morgan δεν είναι η μόνη καθώς αυτή είναι μία συνήθης τακτική για τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street που κερδίζουν πολλά από τον πρόωρο χαμό των υπαλλήλων τους.
Στις τυπικές γνωστοποιήσεις της JP Morgan προς τις εποπτικές αρχές του χρηματοοικονομικού κλάδου φαίνεται ότι η τράπεζα έχει «ποντάρει» 10,4 δισ. δολάρια στο θάνατο των υπαλλήλων της, εκδίδοντας ασφαλιστήρια συμβόλαια, με τελικό δικαιούχο την ίδια.
Από τα ίδια στοιχεία φαίνεται ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, JP Morgan Chase, Bank of America, Wells Fargo και Citigroup, έχουν πληρώσει 53 δισεκατομμύρια δολάρια για ασφαλιστήρια συμβόλαια. Με δεδομένο ότι όλες μαζί απασχολούν 159.000 υπαλλήλους, δημοσιεύματα εκτιμούν ότι κερδίζουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε έναν υπάλληλο που πεθαίνει.
Για το σύνολο των αμερικανικών τραπεζών, αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 500 δισ. δολάρια.