ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας


Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 6 το πρωί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα, στις 5:10, στο zougla.gr και στις 5:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών για παγιδευμένο όχημα με 75 κιλά δυναμίτη. Ο άγνωστος που κάλεσε στα δύο μέσα ενημέρωσης είχε δώσει χρονικό περιθώριο 45 λεπτών. 
Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, το οποίο στη συνέχεια εξερράγη. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.
Επί της οδού Αμερικής έχουν απομείνει συντρίμμια και θραύσματα γυαλιών, καθώς το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε κτήρια και καταστήματα σε ακτίνα 500 μέτρων. 
Η αστυνομία είχε αρχικά αποκλείσει όλο το κέντρο της Αθήνας και σταδιακά άρχισε να δίνει και πάλι τους δρόμους στην κυκλοφορία. Λίγο μετά τις 10:30 άνοιξε η οδός Σταδίου.
Την προανάκριση για το χτύπημα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται στο σημείο και συλλέγουν στοιχεία.
Ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι το χτύπημα, στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, ενδέχεται να συνδέεται με την έξοδο της χώρας στις αγορές. 

Φως στη βομβιστική επίθεση αναμένεται να χύσουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων κτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας στάθμευσε τα ξημερώματα στο σημείο το αυτοκίνητο και μετά έφυγε με μοτοσικλέτα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. 
Η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη έκταση. 
Σ. Κεδίκογλου: Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν τον στόχο τους
«Προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δε θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.  
«Πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών», πρόσθεσε. 
Ομόθυμη καταδίκη
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανεφέρει ότι η βομβιστική ενέργεια «στο μόνο που εξυπηρετεί είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής».
«Ο λαός μας έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη», συνεχίζει.
«Η βόμβα στο παγιδευμένο Ι.Χ. δεν χτυπά τις τράπεζες και το σύστημα. Βλάπτει τη χώρα και τη Δημοκρατία. Η τρομοκρατία τρέφει το αυταρχικό κράτος», έγραψε στο Twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Με μια λακωνική ανακοίνωση σχολίασε τη βομβιστική επίθεση το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, το Κίνημα αναφέρει πως «τα κίνητρα και οι στόχοι είναι προφανείς» και συμπληρώνει: «Είναι απολύτως αδίστακτοι αλλά ματαιοπονούν».
«Η απάντηση του λαού κατά της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας δεν μπορεί να γίνεται με τρομοκρατικές ενέργειες, μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στις κάλπες και με την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
Την επίθεση καταδίκασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως «η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται, καταδικάζουν ομόθυμα την τρομοκρατία και υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα».
Δήλωση για τη βομβιστική επίθεση έκανε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, όσο κι αν θέλουν κάποιοι». Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε επίσης από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να περιφρουρήσει, με κάθε τρόπο και μέσο, την ασφάλεια όλων των πολιτών.
ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ - newsroom naftemporiki.gr