ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο

Φωτογραφία – Food Styling: Aντωνία Κατή
patates-dentrolivano-thimari-olivemagazinegr



Ένα νόστιμο συνοδευτικό για τα ψητά σας στο κυριακάτικο ή το πασχαλινό τραπέζι. Μπορεί επίσης να γίνει από μόνο του ένα χορταστικό και ελαφρύ κυρίως πιάτο αν φτιάξετε μια δροσερή πράσινη σαλάτα να το συνοδεύσει.

Υλικά

  • 1 κιλό πατατούλες μικρές, με τη φλούδα τους
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.

Βήμα 3

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.
Tip: *Το βράσιμο στην αρχή δεν αφήνει τις πατάτες να απορροφήσουν μετά στο τηγάνι πολλά λιπαρά.