Φωτογραφία – Food Styling: Aντωνία Κατή
Ένα νόστιμο συνοδευτικό για τα ψητά σας στο κυριακάτικο ή το πασχαλινό τραπέζι. Μπορεί επίσης να γίνει από μόνο του ένα χορταστικό και ελαφρύ κυρίως πιάτο αν φτιάξετε μια δροσερή πράσινη σαλάτα να το συνοδεύσει.
Υλικά
- 1 κιλό πατατούλες μικρές, με τη φλούδα τους
- 150ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- 3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
- αλάτι χοντρό, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.
Βήμα 3
Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.
Tip: *Το βράσιμο στην αρχή δεν αφήνει τις πατάτες να απορροφήσουν μετά στο τηγάνι πολλά λιπαρά.