ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Συμψηφισμοί με την εφορία και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία


Συμψηφισμοί με την εφορία και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Επεκτείνεται και στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα συμψηφισμών που ισχύει ήδη μεταξύ των οφειλών των φορολογούμενων και των επιστροφών φόρων που δικαιούνται (από ΦΠΑ ή εισόδημα).
Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τις οφειλές αυτές και δικαιούνται επιστροφή φόρου από την εφορία, θα λαμβάνουν μόνο το ποσό που θα προκύπτει μετά τον συμψηφισμό των οφειλών ή δόσεων της ρύθμισης, με αυτό της επιστροφής φόρου.
Η επέκταση των συμψηφισμών και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.
Στην απόφαση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι για την εφαρμογή του νέου συστήματος η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα αποστέλλει κάθε 15νθήμερο στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το ηλεκτρονικό αρχείο επιστροφών ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος, το οποίο περιλαμβάνει τους αριθμούς φορολογικού μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων και το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία αντιστοίχα, για τα οποία έχει εκδοθεί εκκαθαρισμένο ατομικό φύλλο έκπτωσης και επίκειται επιστροφή ποσού.