ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συνεντεύξεις του Απόστολου Τζιτζικώστα στον κυριακάτικο Τύπο (Βήμα, Δημοκρατία & Μακεδονία της Κυριακής)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      

«Τα επόμενα πέντε χρόνια δεν πρόκειται να ζητήσω από κανέναν πολίτη κομματικά πιστοποιητικά. Δεν με εκφράζουν και δεν χωρούν τέτοιου είδους διαχωρισμοί στην αυτοδιοίκηση»

«Αν ήμουν παιδί του κομματικού σωλήνα, σήμερα θα ήμουν υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης», απάντησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Άρη Ραβανού για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε στη συνέντευξη γι΄ άλλη μια φορά ρητά πως θα είναι «ένας Περιφερειάρχης που θα λειτουργεί και θα εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τα επόμενα πέντε χρόνια δεν πρόκειται να ζητήσω από κανέναν πολίτη κομματικά πιστοποιητικά. Δεν με εκφράζουν και δεν χωρούν τέτοιου είδους διαχωρισμοί στην αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα από την πολιτική διαδρομή του καθενός μας».
Σε ερώτηση για το ποιος τελικά εκφράζει την κεντροδεξιά στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Υπάρχουν καθημερινά προβλήματα και ζητήματα που έχουν μπλε, πράσινο ή κόκκινο χρώμα; Προσωπικά, πιστεύω ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η ικανότητα να φέρνεις αποτελέσματα και ουσιαστικές λύσεις. Στην αυτοδιοίκηση, οι συμπολίτες μας, δεν θα μας κρίνουν με βάση ιδεολογικές αναφορές, αλλά με βάση το έργο και τις προτάσεις που έχουμε για τον τόπο μας»
Ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» ερωτώμενος για το εάν οφείλει πολλά στον κ. Σαμαρά και ποια είναι η γνώμη του γι΄ αυτόν δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός κατάφερε να κυβερνήσει μια ρημαγμένη χώρα, μια χώρα σε συλλογική κατάθλιψη. Είναι εργατικός, έχει καλές προθέσεις και ελπίζω να έρθουν και καλά αποτελέσματα. Έρχομαι τώρα στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας και σας απαντώ αυτό που πιστεύω, ότι την πορεία του, κάθε πολιτικός, την οφείλει μόνο στον κόσμο. Γιατί οι πολίτες είναι αυτοί που μας αναδεικνύουν και μας κρίνουν».
Σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι στόχοι της επόμενης πενταετίας επισήμανε τα παρακάτω: «Οι στόχοι μας είναι αφενός η ανάκαμψη της τοπικής μας οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αφετέρου η ενίσχυση της κοινωνικής μας συνοχής. Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας είναι: η αλληλεγγύη στους αδύναμους και η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες. Η ενίσχυση της υγιούς και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας και θα δημιουργήσει νέο εισόδημα και νέες, σταθερές θέσεις εργασίας. Η αποτελεσματική αναδιοργάνωση του παραγωγικού προτύπου και του πρωτογενούς τομέα και η καθιέρωση του μοντέλου «παράγω – εξάγω». Η ανάδειξη του τουρισμού ως βασικού πυλώνα της τοπικής  μας οικονομίας και η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού με στόχο τη δωδεκάμηνη προσέλκυση τουριστών». 
Επίσης ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» σε συνέντευξή του με τίτλο «Απόστολος Τζιτζικώστας: Γιάννη, θα συμμετέχεις στο περιφερειακό συμβούλιο;»  στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Θέλω να το ξεκαθαρίσω οριστικά. Η “Αλληλεγγύη” είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν μπήκαμε ποτέ και θα μπούμε σε διαπραγματεύσεις με κανέναν. Δεν δεχόμαστε όρους και ούτε από πρόσωπα ούτε από πολιτικούς φορείς. Δεν έχουμε κάνει καμία συμφωνία με κανέναν ούτε για πρόσωπα ούτε για καρέκλες ούτε για πολιτικές θέσεις. Είμαστε ένας ανεξάρτητος καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός. Έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις πους τις διαμορφώσαμε με βάση την εμπειρία μας, τις προτεραιότητες του τόπου μας και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου».  Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης σε ερώτημα του κ. Πλάκα αναφορικά με την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα παρακάτω: «πρέπει κάποιοι επιτέλους να αντιληφθούν ότι η διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών, προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Η ημιμάθεια, τελικά, είναι χειρότερη της αμάθειας, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα».
Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» σε συνέντευξή του με τίτλο «Απόστολος Τζιτζικώστας: προτεραιότητα η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους» στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και το δημοσιογράφο Νίκο Οικονόμου, αναφέρεται στο τετράπτυχο της επόμενης μέρας στην Κεντρική Μακεδονία που είναι η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους, η καταπολέμηση της φτώχειας, η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζιτζικώστας για το ποιος είναι ο αντίπαλος των εκλογών ξεκαθαρίζει ότι «τα προβλήματα του τόπου μας είναι ο πραγματικός μοναδικός αντίπαλος, όχι μόνον ο δικός μου, αλλά ελπίζω, κι όλων όσοι θέλουν σοβαρά να προσφέρουν στην Αυτοδιοίκηση. Εμείς, στον προεκλογικό μας αγώνα έχουμε επιλέξει τον πολιτικό πολιτισμό. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να ανεβάσουν τους τόνους τώρα που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο συνδυασμός μας, η “Αλληλεγγύη”, θα ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Εμείς μένουμε σταθεροί στην ουσία, που δεν είναι άλλη από το να βελτιώσουμε τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας μέσα από το έργο και τις δράσεις μας». 

       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη

2310267683