ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΕ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.







Τη διαβεβαίωση ότι ο «Συνδυασμός Ευθύνης» κατέρχεται στις εκλογές χωρίς κομματικές σημαίες αλλά με ψηλά τη σημαία του δήμου Δίου-Ολύμπου, έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης μιλώντας σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στους Πόρους και στον Πλαταμώνα.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του ο κ. Φαρμάκης μιλώντας σε πολυπληθή ακροατήρια γι αυτά που έγιναν, για εκείνα τα θέματα στα οποία υπήρχαν δυσκολίες για να γίνουν, για άλλα ζητήματα που ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες, για όσα γίνονται σήμερα στον δήμο αλλά και για όσα μπορούν να γίνουν στο μέλλον, ανέφερε ότι ο συνδυασμός του δεν ονομάστηκε τυχαία «Συνδυασμός Ευθύνης», γιατί, όπως εξήγησε, όταν εκείνος και πολλοί άλλοι ανέλαβαν καθήκοντα στον νέο δήμο από το 2011 και μετά, ανέλαβαν και πολλές ευθύνες και μάλιστα αρκετές ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, ευθύνες που ανήκαν σε προηγούμενες διοικήσεις. «Κι όμως, τα καταφέραμε», είπε χαρακτηριστικά.
«Ήμασταν όμως μπροστά σ’ όλες τις μάχες, εργαζόμασταν καθημερινά, ήμασταν παρόντες σε όλα τα προβλήματα, κάποιες μάχες δεν τις κερδίσαμε, θεωρώ όμως ότι κερδίσαμε τον πόλεμο με τα προβλήματα. Και σήμερα, κάτω από νέες συνθήκες μπορούμε και μπορείτε να ατενίζετε και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», ανέφερε καταχειροκροτούμενος. Μάλιστα, ο κ. Φαρμάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θετικά μηνύματα που εισπράττει σήμερα από τον κόσμο, γι αυτό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εκείνος και ο συνδυασμός του θα είναι οι νικητές των εκλογών.
Οι ομιλίες
Στην αρχή των ομιλιών του αναφέρθηκε στα δυσβάστακτα χρέη που κληρονόμησε ο δήμος, στην έλλειψη απορριμματοφόρων, στην έλλειψη εργατών αλλά και στον πολύ μεγάλο περιορισμό εποχιακών προσλήψεων για την καθαριότητα, στην έλλειψη πόρων, στις οφειλές εκατομμυρίων ευρώ προς ιδιώτες.
Ωστόσο, σημείωσε, εργαστήκαμε σκληρά και μπήκε τάξη στα οικονομικά του δήμου, έγινε νοικοκύρεμα, αγοράστηκαν τρία νέα απορριμματοφόρα, θα αγοραστούν ακόμη τρία, αγοράστηκε σάρωθρο 180.000 ευρώ, αγοράστηκαν οχήματα 4Χ4 και σήμερα βελτιώνεται η κατάσταση, γεγονός που θα είναι πιο ορατό αυτό το καλοκαίρι.
Μιλώντας για το ψηφοδέλτιό του υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ήρθαν οικειοθελώς κοντά του, δεν πιέστηκαν ούτε εκβιάστηκαν από κανέναν, «μάλιστα αρκετοί ήρθαν και με βρήκαν και μου είπαν: Γιώργο Φαρμάκη, είμαστε μαζί σου, θέλουμε να μπούμε στον συνδυασμό σου, ήρθαμε να προσφέρουμε». Και πρόσθεσε ότι υπήρξαν και άλλοι που ήρθαν και του είπαν ότι θέλουν να τον υποστηρίξουν προκειμένου να πέσει ο δήμος σε καλά χέρια. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, όλοι όσοι είμαστε στον Συνδυασμό Ευθύνης αφήσαμε κατά μέρος τις κομματικές σημαίες και υψώνουμε μόνο μια σημαία, τη σημαία του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Επίσης, κάλεσε τους δημότες να κάνουν τις αναγκαίες συγκρίσεις και να διαπιστώσουν ποιοι πραγματικά αξίζουν να είναι αύριο στη διοίκηση του δήμου, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη θέλει ανθρώπους που δουλεύουν, που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν από προβλήματα, που έχουν λύσει προβλήματα, που έχουν μπει στις μάχες και έχουν κερδίσει πολλές. Η ανάπτυξη, είπε, θέλει ανθρώπους έμπειρους, με γνώση, δεν θέλει πολιτικούς καριέρας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να πασχίζουμε για το καλύτερο, για να γίνουν και νέες υποδομές, για να προσελκύσουμε επενδύσεις, για να ανοίξουν δουλειές, για να πάψουν οι νέοι άνθρωποι να μεταναστεύουν, για να μένουν στον τόπο τους».
Στους Πόρους
Ειδικότερα, στην ομιλία του στους Νέους Πόρους αναφέρθηκε σε προβλήματα της περιοχής, μετά από συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της κοινότητας. Υπάρχουν, είπε, προβλήματα, κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί από τις μελέτες που ετοιμάστηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, ανέφερε, το ζήτημα της εισόδου του χωριού όπου πρέπει να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος, ο φωτισμός, η επέκταση Πόρων κλπ.
Στη συνέχεια, παρουσίασε στους κατοίκους τούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Πόρων, Παντελεήμονα και Πλαταμώνα οι οποίοι είναι οι εξής: Βασίλης Αγάκος, Παντελής Αντωνόπουλος, Βασίλης Βροχαρίδης, Αναστασία Κωτούλα, Νίκος Σακογιάννης, Θεόδωρος Τζίκας και Χρήστος Τζιουβάρας. Ακόμη, παρουσίασε και τους τοπικούς συμβούλους των Πόρων, οι οποίοι είναι οι εξής Μαρία Μπουζιώτα, Νίκος Παπανικολάου, Απόστολος Πινακίδης, Γεώργιος Ραφαήλ Λυκόπουλος – Λύκος.
Στον Πλαταμώνα
Στην ομιλία που έγινε στον Πλαταμώνα, αναφερόμενος στα προβλήματα που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα και που με παρεμβάσεις του δήμου λύθηκαν, έκανε λόγο για το γήπεδο ποδοσφαίρου που ήταν παρατημένο εδώ και 15 χρόνια ενώ σήμερα με τις παρεμβάσεις του δήμου και τη βοήθεια του ΔΕΣΦΑ είναι ένα γήπεδο στολίδι. Μίλησε για το γήπεδο μπάσκετ που επίσης ήταν παρατημένο και που σήμερα είναι έτοιμο για χρήση. Αναφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο που παραχωρήθηκε από τον Συνεταιρισμό και που διαμορφώθηκε με τη βοήθεια του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» , ενώ, όπως είπε, σε συνεργασία με το νοσοκομείο θα στελεχωθεί.
Αναφέρθηκε ακόμη στη μεταφορά του ΚΑΠΗ, στη νομιμοποίηση της Εκκλησίας, στους διαδρόμους που έγιναν στο νεκροταφείο, στη ράμπα σκουπιδιών αλλά και στις δενδροφυτεύσεις που θα γίνουν για να αναπλαστεί ο χώρος, στον καθαρισμό ρεμάτων καθώς και στο σχέδιο Πλαταμώνα όπου ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο, στην έγκριση της δημιουργίας ΚΕΠ, στις μελέτες που υπάρχουν και δρομολογούνται για την κατασκευή νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού, στη μελέτη για τη διάβρωση ακτών όπου θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ αλλά και στην υλοποίηση προγράμματος αντικατάστασης δικτύων που ήταν από αμίαντο.
Τέλος, παρουσίασε ξανά τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Πόρων, Παντελεήμονα και Πλαταμώνα όπως επίσης παρουσίασε και τους τοπικούς συμβούλους Πλαταμώνα, οι οποίοι είναι οι εξής: Νίκος Κωτούλας, Ερασμία Μιχωλού, Δέσποινα Νίσσου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ – Τσιλινίκου, Νικήτας Ταταρίδης, Ευάγγελος Χαλάτσης.