ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Αφράτο και σοκολατένιο, «λουσμένο» με επίσης σοκολατένια σάλτσα, αυτό το κέικ θα κάνει πολύ χαρούμενους τους αμετανόητους εραστές της διάσημης ντίβας.

cake-sokolata

CAKE SOKOLATA

Υλικά

  • για το κέικ
  • 380γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 αβγά μέτρια
  • 110γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 165ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 45γρ. κακάο
  • 30ml ηλιέλαιο
  • 120γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • για το γλάσο σοκολάτας
  • 250ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 250γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή μέλι

Διαδικασία

Για το κέικ

Βήμα 1

Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βήμα 3

Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Βήμα 4

Αδειάζετε το τελικό μίγμα σε αντικολλητικό ταψάκι Δ: 25 Χ 35εκ. Εάν δεν έχετε αντικολλητικό, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα σας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά .
Για το σοκολατένιο γλάσο

Βήμα 1

Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
Μοντάρισμα

Βήμα 1

Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας. Διακοσμείτε με χοντροσπασμένα φουντούκια και περιμένετε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.