ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣΜε τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.
Η τιμητική διάκριση δόθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 20 ετών από την καθιέρωση των εκδηλώσεων ΠΑΥΛΕΙΑ στη Βέροια.
Την τιμητική διάκριση επέδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε στη Βέροια για τους επετειακούς εορτασμούς. Στο σκεπτικό της απονομής, ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εξήγησε ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος υπήρξε ο κύριος συντελεστής και οργανωτής των εκδηλώσεων ΠΑΥΛΕΙΑ, που σήμερα, 20 χρόνια μετά, είναι γνωστά σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τόνισε, επίσης, ότι ως Πρωτοσύγκελλος υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του στη διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως.
Νωρίτερα ο Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε στην βιβλιοπαρουσίαση Επετειακού Τόμου, που περιλαμβάνει επιστημονικές μελέτες σχετικές με τον Απόστολο Παύλο. Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής Α.Π.Θ. Χαράλαμπος Ατματζίδης και ο Επιμελητής Εκδόσεων Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.