ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια συγκέντρωση συνταξιούχων όλων των Ταμείων στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, η οποία ήταν η μεγαλύτερη διαμαρτυρία των τελευταίων ετών με 15.000 περίπου συνταξιούχους διαμαρτυρόμενους, για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και την αξιοπρεπή υγειονομική και ασφαλιστική τους περίθαλψη.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για την πολιτική που ακολουθείται η οποία καταδικάζει τους συνταξιούχους στην φτώχια και στην εξαθλίωση ενώ, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες, έρχονται νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς επίσης στην υγεία και στα φάρμακα. Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, στο πετρέλαιο, η ανεργία όλα αυτά οδηγούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην οικονομική ανέχεια.
Με κύρια αιτήματα την αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις σε προ μνημονίων επίπεδα, στα δώρα, επιδόματα, καμία περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες, στα φάρμακα, στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητούν επίσης την κατάργηση όλων των χαρατσιών και των φόρων στο πετρέλαιο και κυρίως όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών Νόμων, που μας έχουν καταδικάσει στη δυστυχία.
Εξάλλου, είναι αυτοί που έχουν πληρώσει για αυτές τις παροχές και τους τις έχουν αφαιρέσει.


Δυναμικά στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, κατόπιν δημόσιας προσκλήσεως του Σωματείου Συνταξιούχων του Νομού μας το οποίο κάλυψε τη δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων.