ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ




Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης την Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου που αποδεχόμενη την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διευθύντριας Δ.Μαυρομάτη επισκέφτηκε το σχολείο το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου 2014.
       Μετά το θερμό καλωσόρισμα των μαθητών, των δασκάλων και της Διευθύντριας προς τη Νικολαΐδου, που μόλις πριν λίγες μέρες στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμά της, ο Γυμναστής του Σχολείου μας και προπονητής της Νικολαΐδου έκανε μια σύντομη παρουσίαση στους μαθητές της πολύ επιτυχημένης πορείας της αθλήτριας από τη στιγμή που ξεκίνησε την κωπηλασία 15 χρονών μέχρι και σήμερα και τόνισε την επιμονή, το ήθος της και τον πολύ καλό της χαρακτήρα, φέρνοντάς την ως ένα άριστο παράδειγμα προς μίμηση.
       Κατόπιν η πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου μίλησε στα παιδιά για το αγαπημένο της άθλημα την κωπηλασία, την μεγάλη προσπάθεια, την επιμονή και τη θέληση που απαιτούνται για να έρθουν οι μεγάλες διακρίσεις και προέτρεψε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που μόνο θετικά έχει να τους προσφέρει. Επίσης  τους συνέστησε να μην πτοούνται από τις αποτυχίες, αλλά να προσπαθούν με επιμονή και πάθος για να πετύχουν τους στόχους τους.
       Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά την Νικολαΐδου, κάνοντάς της πολλές ερωτήσεις για την προσπάθειά της, την καθημερινή της ζωή και τον τρόπο που έφτασε στην επιτυχία. Η Νικολαΐδου ανταποκρίθηκε με χαρά στο μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών μας απαντώντας με προθυμία σε κάθε τους ερώτηση.
Στο τέλος όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι την ευχαρίστησαν θερμά για το χρόνο που αφιέρωσε και της απένειμαν τιμητική πλακέτα για τις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες αθλητικές της διακρίσεις και το ήθος της που αποτελεί παράδειγμα για όλους και ιδιαίτερα τους νέους σήμερα.