ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

: Τι ψάχνουν οι γυναίκες σε ένα one night stand;


Αμερικανοί ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πολύ πρωτότυπο πείραμα προκειμένου να διαπιστώσουν τι είναι αυτό που αναζητά μια γυναίκα σε μια εφήμερη σεξουαλική σχέση.Στο νέο ερευνητικό 
έργο συμμετείχαν 41 γυναίκες και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Εταιρίας Επιστημών Ψυχολογίας στ Σικάγο.

Το παράδοξο «δίλημμα» που έθεσαν οι ερευνητές στις γυναίκες ήταν να επιλέξουν το ιδανικό μέγεθος του πέους ανάλογα με το είδος της ερωτικής σχέσης που θα ήθελαν να έχουν με τν άνδρα.

Οι γυναίκες έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ 33 «δειγμάτων» που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή. Τα μοντέλα διέφεραν ως προς το μήκος και το πάχος, από 10 έως 21 εκατοστά μήκος και από 6 έως 17,5 εκατοστά περίμετρο.

Οι περισσότερες γυναίκες επέλεξαν τα δείγματα με μεγαλύτερο πάχος εάν δεν είχαν σοβαρούς σκοπούς για έναν ερωτικό σύντροφο. Ως προς το μήκος όμως δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι ο γυναικείος κόλπος διαθέτει ευαίσθητα νεύρα που ανιχνεύουν τα ερεθίσματα κι έτσι οποιαδήποτε κίνηση συστολής κ διαστολής γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή. Παράλληλα, η μεγαλύτερη περίμετρος του πέους μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να φτάσει ευκολότερα σε οργασμό.

Δεν είναι σαφές γιατί οι γυναίκες δε φάνηκε να προτιμούν τη μεγαλύτερη διάμετρο για ένα μόνιμο σύντροφο, πιθανώς όμως το αποτέλεσμα να επηρεάζεται από την αυθόρμητη συσχέτιση του one night stand – και γενικότερα του περιστασιακού σεξ – αποκλειστικά και μόνο με την απόλαυση.