ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Καταγγελία No9: Νέο κρούσμα στο Τορόντο;


Νέο κρούσμα, με θύματα ένα νεαρό ζευγάρι από Ελλάδα.

Μας έγινε σήμερα καταγγελία, πως ένα νεαρό αντρόγυνο, πούλησε ότι είχε και δεν είχε, για να μαζέψει τις 3.000 Ευρώ και να τις στείλει σε ένα γραφείο του Τορόντο, που "εξειδικεύεται" σε μεταναστευτικές υποθέσεις.

Το γραφείο, όπως μας κατήγγειλαν, ζήτησε συνολικά «7.000 Ευρώ», με πρώτη δόση 3.000 Ευρώ, τα οποία και τα νέα παιδιά έστειλαν σε δύο δόσεις των 1500 Ευρώ.
Από την ημέρα εκείνη, δεν μπορούν να βρουν κανέναν υπεύθυνο του γραφείου για να μιλήσουν και να τους εξηγήσει τι πρέπει να κάνουν παρακάτω. Το μόνο άτομο -όπως μας είπαν- που απαντάει το τηλέφωνο (μερικές φορές) είναι μια "γραμματέας", και η οποία δηλώνει "πολύ απασχολημένη" για να τους εξυπηρετήσει, γιατί αυτό το διάστημα πνίγονται στη δουλειά, επειδή είναι η περίοδος που έρχονται πολλοί μετανάστες Μεξικανοί. Δεν ξέρουμε πόσο αληθεύουν όλα αυτά, μα θα ερευνήσουμε σε βάθος το γεγονός.

Μας έγραψαν επακριβώς τα εξής τα παιδιά:
«4163661300 ειναι το τηλ και η προεδρος της εταιριας λεγετε Αγγελικη Κ******.
Το γραφειο της
 ειναι bay street 401
Η υπευθυνη εδω στην Αθήνα λεγετε Ελενη Β*****ρη,
Η προηγουμενη διευθυνση του γραφείου στον Καναδά ήταν: toronto 130, King St west, suite 1800 Canada M5X IE3 Tel: 416 366 1300»

Επίσης μας έστειλαν και τις δύο αποδείξεις πληρωμής, από τις οποίες φυσικά έπρεπε να σβήσουμε το όνομα της κοπέλας για ευνόητους λόγους.
(Δεν φαίνονται πολύ καθαρά τα γράμματα στην δεύτερη εικόνα/απόδειξη, αλλά αυτά που χρειάζονται, φαίνονται μια χαρά).

Δείτε τα στοιχεία που μας έστειλαν:
Πρώτο στοιχείο: Απόδειξη πληρωμής 1500 Ευρώ, στις 19 Δεκεμβρίου 2013

Δεύτερο στοιχείο: Απόδειξη πληρωμής στο ίδιο γραφείο 1500 Ευρώ, και με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου του 2013 (1 μήνα νωρίτερα από την προηγούμενη)

*Πατώντας επάνω στις εικόνες, θα ανοίξουν στο κανονικό τους μέγεθος, να τις δείτε καλύτερα.
**Και στις δύο αποδείξεις, φαίνεται καθαρά το όνομα του γραφείου.
***Στην 2η απόδειξη, φαίνεται καθαρά, εκτός το ποσόν των 1500 Ευρώ, και το "ολικό" ποσόν των 7.000 Ευρώ που ζητάει το γραφείο για τις υπηρεσίες του.

Πέρασαν 4 μήνες όπως παρατηρούμε από τις αποδείξεις πληρωμών, και όπως μας καταγγέλλουν τα δύο παιδιά από την Αθήνα, δεν έχουν καμία απολύτως δυνατότητα επαφής με την υπεύθυνη του γραφείου του Τορόντο όλο αυτό το διάστημα. Από την άλλη, το γραφείο αλλάζει διευθύνσεις αλλά και όνομα της επιχείρησης κάθε τρεις και λίγο, όπως μας λένε και βλέπουμε και οι ίδιοι κάνοντας μια μικρή έρευνα.
Η φόβοι τους είναι, πως έχασαν τα χρήματά τους και ήταν ότι είχαν και δεν είχαν, πουλώντας αυτοκίνητο και άλλα προσωπικά είδη για να τα μαζέψουν.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για το εν λόγω γραφείο, το οποίο διαφημίζουν με "ζήλο" κάποιες εφημερίδες εδώ, και με ολοσέλιδες διαφημίσεις. Για το εν λόγω γραφείο επίσης, έχουμε διαβάσει πάρα πολλά αρνητικά σχόλια σε κάποιες ιστοσελίδες του διαδικτύου, με παράπονα και καταγγελίες, μα ...δίχως να ιδρώνει κανενός το αφτί.

Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν επί της παρούσας καταγγελίας, θα μεταφερθούν, καταγγελία και στοιχεία στους υπεύθυνους του Καναδικού Κράτους και θα γίνουν όπως είπαμε περαιτέρω έρευνες από μας.

Σκοπός μας είναι να προστατεύουμε τους ανυποψίαστους συμπατριώτες μας, που πάνω στην απελπισία τους για μια καλύτερη ζωή, πολύ συχνά τελευταία, πέφτουν θύματα κάποιων.
Οι Καναδικές αρχές θα ενημερωθούν άμεσα και μόλις έχουμε νεώτερα για το αν αληθεύουν η όχι όλα αυτά, θα κάνουμε και το σχετικό Update προς ενημέρωση όλων.


TGB