ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ευχαριστήριο του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου, προς τη διεύθυνση δασών Πιερίας.



Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργος Παπαθανασίου, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη διεύθυνση δασών Πιερίας, προς τον διευθυντή κ. Γεώργιο Μαυρίδη και ιδιαίτερα προς το προσωπικό του τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων, τον προϊστάμενο κ. Π.Παπαπέτρου και τους Αθ.Παπαγιάννη, Π.Ταβουκτσή και Ρ.Φαρμάκη, διότι δόθηκε λύση στο θέμα των τεχνητών φυτειών το οποίο προκαλούσε νομικά προβλήματα στον χαρακτηρισμό των camping του νομού.
Μετά από επίμονες προσπάθειες, μελέτη του υφισταμένου νομικού καθεστώτος και επαφές με το ΥΠΕΚΑ, εντόπισαν το πρόβλημα του χαρακτηρισμού των τεχνητών φυτειών που υπήρχε κατά τη σύνταξη των δασικών χαρτών του Ν.Πιερίας, τα οποία επιβάλλονταν να χαρακτηριστούν ως δάση με βάση την τότε ισχύουσα δασική νομοθεσία και συνέβαλαν στην επίλυσή του με την κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης προς το υπουργείο περιβάλλοντος, η οποία πέρασε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής και εντέλει ψηφίστηκε με τον Ν.4280/2014 (αριθ.32, παρ.4, εδάφ.6γ).

Με βάση τον ανωτέρω νόμο δίνεται λύση στον χαρακτηρισμό των γεωργικών και των ιδιωτικών χορτολιβαδικών εκτάσεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν τεχνητώς φυτεύσεις δένδρων για την αναβάθμιση της αισθητικής του τοπίου, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις των camping, οι οποίες δεν υπάγονται πλέον στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.