ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ 15Ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ






Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου άρχισε τη λειτουργία του για 15η χρονιά το Συσσίτιο «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Αρχικά τελέστηκε αγισμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, με την παρουσία των υπευθύνων κληρικών, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζομένων και των εθελοντών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας του Μητροπολίτη με όλους τους παριστάμενους. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας. Τόνισε τη διαφορά μεταξύ κρατικής ή ιδιωτικής φιλανθρωπίας και εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας, που έχει πνευματικό περιεχόμενο. Είπε χαρακτηριστικα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια ενός σύγχρονου θεολόγου «Η εξασφάλιση τροφής για τον εαυτό μου είναι μια υλική επιδίωξη. Η εξασφάλιση τροφής για τον πλησίον μου είναι μια πνευματική επιδίωξη».
Τέλος, ο Μητροπολίτης διένειμε τους διορισμούς των μελών, παλαιών και νέων, του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσεχή τριετία.
Να σημειωθεί ότι το Συσσίτιο «Άρτος ο Επιούσιος» στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του εκκλησιαστικού συγκροτήματος στην περιοχή Σβορώνου της Κατερίνης. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και η Εκκλησιαστική Σχολή.