ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

                 ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν.  ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και φέτος με πολλά προβλήματα. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των μνημονιακών εντολών. 

     «Το νέο σχολείο» της αγοράς,  της ημιμάθειας και των τσακισμένων εργασιακών σχέσεων,
είναι ένα σχολείο με υποχρηματοδότηση, με συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, χωρίς μόνιμους διορισμούς, με τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με κάλυψη  των κενών από κακοπληρωμένους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, με την κατάργηση της μονιμότητας-οργανικότητας, με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

    Για μια ακόμη χρονιά συνάδελφοι  μόνιμοι εκπαιδευτικοί με χρόνια υπηρεσίας υπηρετούν  μακριά από το σπίτι τους,  με τεράστιο οικονομικό κόστος σε αυτήν την δύσκολη περίοδο , αλλά ταυτόχρονα  γίνονται επιλεκτικά  και προκλητικά για το σύνολο του κλάδου αποσπάσεις από το Υπουργείο και τα βουλευτικά γραφεία χωρίς μόρια και χωρίς διαφανείς διαδικασίες εδραιώνοντας πελατειακές σχέσεις δεκαετιών.

    Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ με ξαφνικές αποφάσεις, χωρίς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, αλλάζει το χαρακτήρα των ολοήμερων, ωρολόγια προγράμματα και αντικείμενα διδασκαλίας.
    Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί στα σχολεία καθεστώς φόβου  και να αποδυναμώσει την αντίσταση  και αντίδραση των εκπαιδευτικών ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.

Ο ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σ’ αυτές τις πολιτικές επιλογές και καλεί τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν τον αγώνα, μαζί με γονιούς και μαθητές για:

·         Ένα πραγματικά  δημόσιο σχολείο
·         Την ακύρωση στην πράξη του  εκτρώματος -νόμου- για την αξιολόγηση  που σκοπό έχει την απόλυση,  την κατηγοριοποίηση-γκετοποίηση των σχολείων και τη μισθολογική καθήλωση. Μια αξιολόγηση που καλλιεργεί το φόβο και την ανασφάλεια, που προωθεί τον ατομικισμό και τον ανταγωνισμό  και  καταργεί το δημοκρατικό και παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία.
·          20 μαθητές στην τάξη, για να παρθούν πίσω οι συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, να καλυφθούν όλα τα κενά με  μόνιμους-μαζικούς διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και τις οικογένειές τους , για να ικανοποιηθούν όλες οι αποσπάσεις  με διαφανείς διαδικασίες.
                                                           Για το Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας
   Κατιμερτζή  Μαγδαληνή                                                   Χαϊλατζίδου Γνωσούλα