ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Που μένουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο; Σε… τραγική θέση η Ελλάδα!


Secrets-Healthy-People
Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη είναι οι κάτοικοι του Παναμά, ενώ εκείνοι στη Συρία και το Αφγανιστάν οι πιο δυστυχισμένοι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα σε 135 χώρες του κόσμου.

Που βρίσκεται η χώρα μας; Σε πολύ άσχημη θέση… ο ελληνικός λαός είναι δυστυχισμένος και βρίσκεται στην 100η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ευτυχίας, μαζί με μαζί με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αίγυπτο, τη Λετονία, το Μαυροβούνιο, τη Νιγηρία, το Νίγηρα, την Παλαιστίνη και την Σερβία.
Την έρευνα που τιτλοφορείται «Well-BeingIndex» πραγματοποίησε το 2013 ο οργανισμός Gallup-Healthways, ερευνητές του οποίου πήραν συνεντεύξεις από περισσότερους από 133.000 κατοίκους των 135 χωρών.
Ανάμεσα στα στοιχεία που μελέτησε η έρευνα, η οικονομική ασφάλεια των πολιτών, η κοινωνική ευεξία, η κοινοτική ευεξία η υγεία και η ύπαρξη σκοπού και στόχων στη ζωή. Οι επιστήμονες κατέταξαν τις χώρες με βάση το ποσοστό των πολιτών τους που δήλωσαν ευτυχισμένοι για τουλάχιστον τρεις από τους πέντε παράγοντες.
Τα αποτελέσματα ανέδειξαν πρωταθλητές τον Παναμά και την Κόστα Ρίκα. Μάλιστα ο Παναμάς είχε το υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης σε τέσσερα από τα πέντε κριτήρια. Μόνο στην οικονομική ασφάλεια τον ξεπέρασε η Σουηδία, με το 72% των κατοίκων της να δηλώνουν πως είναι σε άριστη οικονομική κατάσταση, όμως στα άλλα κριτήρια ήταν πολύ χαμηλότερα.
Από τους Έλληνες που συμμετείχαν, μόνο το 10% δήλωσε ευτυχισμένο σε τουλάχιστον τρία από τα κριτήρια.
Τις λιγότερες πιθανότητες ευτυχίας έχουν οι κάτοικοι σε Συρία και Αφγανιστάν, όπου μόνο το 1% δήλωσαν ευτυχισμένοι.