Υπέροχο γλυκό με δύο αγαπημένες γεύσεις μαζί. Brownies και cheesecake. Απολαύστε το με μια μπάλα παγωτό.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- Για το μίγμα brownies
- 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 90γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 120γρ. μαργαρίνη
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά μεγάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το μίγμα cheesecake
- 250γρ. τυρί κρέμα
- 1 κρόκο αβγού
- 70γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 καψουλάκι βανίλια
Διαδικασία
Φτιάχνετε το μίγμα brownies
Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε την μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε καλά μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αβγών.
Βήμα 3
Ρίχνετε τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσετε ένα σοκολατένιο μίγμα.
Φτιάχνετε το μίγμα cheesecake
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά.
Φτιάχνετε το γλυκό
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε ένα ταψάκι 20x20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Αδειάζετε το μίγμα των brownies στο ταψάκι και το «κουνάτε» να πάει παντού. Με ένα κουτάλι βάζετε μεγάλες κουταλιές από την κρέμα cheesecake διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλετε μπορείτε απλά να στρώσετε τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα.
Βήμα 3
Ψήνετε για 35 λεπτά στο φούρνο. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.