ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ









Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, το Ολυμπιακό Μουσείο διοργάνωσε περιοδική έκθεση με θέμα το άθλημα της κωπηλασίας. Η κωπηλασία με μακρά ιστορία στη χώρα μας, εδώ και πάνω από 130 χρόνια, έχει προσφέρει πολλές και μεγάλες επιτυχίες.
Κομμάτι της ιστορίας της κωπηλασίας στη χώρα μας αποτελεί και ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που από το 1967 είναι μέλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, αφού αθλητές του έχουν κατακτήσει 9 παγκόσμια μετάλλια, 2 χρυσά ευρωπαϊκά και 3 μεσογειακά μετάλλια και συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.
 Οι παλιότεροι αλλά και οι νεότεροι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Αμανατίδης Άγγελος, Ζώρα Ειρήνη, Κακούρης Νίκος, Καρυώτης Κώστας και Νικολαΐδου Κατερίνα, ανταποκρίθηκαν άμεσα, με ιδιαίτερη ευαισθησία, στο κάλεσμα του Ολυμπιακού Μουσείου της Θεσσαλονίκης και πλούτισαν τη συλλογή του, προσφέροντας μοναδικής αξίας εκθέματα, όπως παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια, αγωνιστικές στολές, αναμνηστικά διπλώματα, έπαθλα, φωτογραφίες, ενθύμια, πλακέτες κ.α.
Ταυτόχρονα στο χώρο του Μουσείου υπάρχει προθήκη αφιερωμένη στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και των Γιαννιτσών, με το λάβαρο του συλλόγου, κύπελλα, έπαθλα και φωτογραφίες που παραχώρησε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης για την έκθεση.
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου οι παραπάνω πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. καθώς και ο προπονητής τους κ.Μπικογιάννης Γιώργος, και η έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου κ.Τουλιοπούλου Αναστασία, παρευρέθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση στα εγκαίνια της έκθεσης κωπηλασίας με τίτλο «Κάργα τα κουπιά! Ένα όνειρο…μια κουπιά…μια ιστορία» που παρακολούθησαν πλήθος φίλων του αθλητισμού και της κωπηλασίας. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ.Rolland, η Γ.Γ.Αθλητισμού κ.Κ.Γιαννακίδου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ.Καρράς. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γ.Ορφανός, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι.Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Β.Πατουλίδου.

 Η έκθεση κωπηλασίας, θα φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου μέχρι τo τέλος του έτους και οι ώρες λειτουργίας της είναι:

 καθημερινά 09:00 – 19:00, Σάββατα 10:00 –16:00,   Κυριακές 10:00– 14:00.