ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΝΗΣΥΧΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κώστας Κωνσταντινίδης-Αντώνης Μπίντας



   Η Λατινική ρήση finis coronat opus, ότι το τέλος στεφανώνει το έργο, είναι βέβαιο ότι σκιαγραφεί τον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και τον έφορο χορωδίας του πολυσήμαντου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας Αντώνιο Μπίντα.
   Και αυτό γιατί η απόλυτα επιτυχημένη πορεία δύο μουσικών δημιουργιών της εφορείας χορωδίας της Ε.Π.Μ. το τελευταίο διάστημα, καθώς η αναγνώριση και καταξίωση σε πανελλήνιο επίπεδο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο διοικητικό δίδυμο των δύο Κατερινιωτών που προώθησαν και στήριξαν από το δικό τους μετερίζι το όλο εγχείρημα.
   Τόσο το μουσικό-λογοτεχνικό-ιστορικό αφιέρωμα για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, όσο και η βραδιά <<θαλασσογραφίες>> με τραγούδια της θάλασσας που παρουσίασε η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με τη συνεργασία και άλλων χορωδιών της Πιερίας και με καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, έτυχαν της απόλυτης αποδοχής όσων παρακολούθησαν τις δύο συναυλίες, μάλιστα με την πρώτη να περιοδεύει σε πόλεις της χώρας μας.
   Τώρα λίγο πριν το φινάλε της καλλιτεχνικής περιόδου και με γνώμονα ότι οι κόποι και οι προσπάθειες απέδωσαν πέρα των αναμενόμενων, οι δύο διοικητικοί συντονιστές της Ε.Π.Μ. μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς της επιτυχίας, ενθυμούμενοι ότι… το τέλος στεφανώνει  το έργο κατά τους Λατίνους.
   Οι κ.κ. Κωνσταντινίδης και Μπίντας δήλωσαν παρών στην εξηντάχρονη διαδρομή της Εστίας, αθόρυβα και διακριτικά. Αφήνοντας παρακαταθήκη στην πολιτιστική ταυτότητα της Κατερίνης δύο μουσικών και χορωδιακών δημιουργημάτων, έτσι που δικαιώνεται ο Γερμανός ρομαντικός συγγραφέας Jean Paul Richter λέγοντας: << Η μουσική είναι το φεγγαρόφωτο στη σκοτεινή νύχτα της ζωής>>.
                                                                                                                                                           ΑΝ-ΠΑ.