ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οχι ο Μεγαλέξανδρος. Ο Μητσάρας ζει;

Οχι ο Μεγαλέξανδρος. Ο Μητσάρας ζει;

Hείδηση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αλλά αφού γράφτηκε παντού, άρα... πέθανε ο Μητσάρας! Το τι επικήδειοι έπεσαν, άλλο πράγμα! Εκανα κι εγώ έναν φοβερό επικήδειο στο διαδίκτυο, κατάλληλο ακόμα και για την παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα» με τον Γ. Γαλίτη σε 13 κωμικούς επικήδειους. Ναι, κάνω διαφήμιση, αλλά αν δεν πεθάνετε από τα γέλια, σας. 

Το θέμα δεν είναι αν ζει ο Μεγαλέξανδρος, αλλά αν ζει ο Μητσάρας. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες -πλην της παρούσης ίσως που δεν την πάτησε τελευταία στιγμή- κι όλα τα σάιτ και τα μπλογκ έκαναν αντιγραφή, πριν από κάνα μήνα, τον θάνατο της «θρυλικής φιγούρας» των γηπέδων, όπως...
έγραφαν όλες σε κλοπιράιτ.

Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αλλά αφού γράφτηκε παντού, άρα… πέθανε ο Μητσάρας! Το τι επικήδειοι έπεσαν, άλλο πράγμα! Εκανα κι εγώ έναν φοβερό επικήδειο στο διαδίκτυο, κατάλληλο ακόμα και για την παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα» με τον Γ. Γαλίτη σε 13 κωμικούς επικήδειους. Ναι, κάνω διαφήμιση, αλλά αν δεν πεθάνετε από τα γέλια, σας επιστρέφω το εισιτήριο.

Το εσωτερικό αστείο, λοιπόν, στην εφημερίδα ήταν «Ο Μητσάρας ζει». Και μπορεί να ζει ή μάλλον ζει! Επρεπε να επέμβει η… Νικολούλη πάνω που πήγαινε να ξεχαστεί το θέμα. Η αδελφή του είπε πως τον αναζητούν, αλλά δεν τον έθαψαν βέβαια.

Τα ίδια σάιτ έγραψαν αμέσως ότι το θέμα του Μητσάρα «παίρνει άλλη στροφή». Τι στροφή βρε; Στρίβει ο πεθαμένος;

Προβάλλεται το θέμα και δεν λέμε εδώ για το νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ ή τον Σπάθα που θάβεται στα αθλητικά, όχι γιατί μας νοιάζει η αξιοπιστία του Τύπου και του Διαδικτύου, αλλά μας νοιάζει και μας κόφτει η «θρυλική φιγούρα του Μητσάρα». Ελα, τη γράψαμε κι εμείς την έκφραση!

Αυτή τη στιγμή πιο σημαντικό δημοσιογραφικά είναι να βρεθεί ο τάφος του Μητσάρα, παρά του Μεγαλέξανδρου.

Αν δε κάποιος πάρει συνέντευξη με τον Μητσάρα, όχι θα είναι το πρώτο θέμα σε οποιαδήποτε εφημερίδα, αλλά και στο Blomberg και στο CNN.

Το θέμα είναι να μην τρυπώσει καμιά Παναγιωταρέα κι εδώ και μας λέει για Περσεφόνες και μπλε ψηφιδωτά κι άλλα πίτσες μπλε ταφικά ευρήματα.

Εδώ το θέμα είναι απλό. Αν βρεθεί μπάλα και φανέλα του Πανιωνίου, είναι ο Μητσάρας. Πάει και τελείωσε.

Στο μεταξύ, είναι πολλοί οι τάφοι του Μεγαλέξανδρου που έχουν βρεθεί στην Αμφίπολη! Αγρότες είχαν ανακαλύψει πριν από λίγα χρόνια διάφορους τάφους στα χωράφια τους και παρέδωσαν τα «ταφικά ευρήματα». Ετσι απλά, χωρίς ταρατατζούμ. Εγινε γνωστό μόλις χθες από την «Καθημερινή».

Εμείς οι Παναγιωταραίοι ξαναπήραμε τα πάνω μας, μετά την προσωρινή απογοήτευση. Βρήκαμε τα πατώματα και ψάχνουμε τώρα για τη στριφτή σκάλα του Μεγαλέξανδρου.

Φυσικά, ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρώτος που θα τρέξει και θα σκύψει να δει τον τάφο του Μητσάρα.

Ο Σαμαράς.

Αν υπάρχει μία ελπίδα να ξαναβγεί, δεν είναι να βρει τον Μεγαλέξανδρο, αλλά τον Μητσάρα.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn