ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε.Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ





          Η 1η Δεκέμβρη από το 1988 αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας να ενημερωνόμαστε, ώστε να είμαστε γνώστες αυτής της μάστιγας για να μπορούμε να προλάβουμε την εξάπλωση του ιού του HIV, ή ακόμη και να γνωρίσουμε, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με αυτήν την νέα πραγματικότητα.

          Είναι υψίστης σημασίας, να είμαστε σε θέση να προλάβουμε τα νέα κρούσματα, να μειώσουμε τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα στον πληθυσμό της χώρας, να εξαλείψουμε τις ανισότητες στην υγεία και κυρίως να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να υιοθετήσουν υγιείς και ασφαλείς στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στους συνανθρώπους μας που νοσούν. Το στίγμα και ο κοινωνικός αποκλεισμός των οροθετικών ατόμων, τους οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό, διαδικασία που συντηρεί έναν φαύλο κύκλο. Οφείλουμε να γνωρίζουμε πως ο ιός δε μεταδίδεται μέσω της καθημερινής κοινωνικής επαφής, ενώ η αδιαφορία προκαλεί άγνοια και ο φόβος για το άγνωστο βρίσκει στήριγμα σε σχέσεις ισχύος για να περιορίσει, να αποκλείσει και να εξοστρακίσει συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται και να τους οδηγήσει σε δρόμους απομόνωσης.

          Η κοινωνική και θεραπευτική στήριξη των οροθετικών ατόμων, καθώς επίσης και των οικογενειών τους πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων μας. Τα μηνύματα που στέλνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι θετικά, καθώς παρατηρείται μία σχετική μείωση των κρουσμάτων της νόσου, ωστόσο έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την επιδημία και να ατενίζουμε με αισιοδοξία ένα μέλλον χωρίς AIDS.

          Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά κι εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού θα είμαστε πάντα δίπλα σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας, όντας αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται με σκοπό μία ζωή απαλλαγμένη από προκαταλήψεις, απαλλαγμένη από το AIDS.