ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρ. ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ







Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου, επί τη Ανακομιδή αποτμήματος εκ του ι. λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Εδέσης κ. Ιωήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θηβών κ. Γεώργιος και ο οικείος Ιεράρχης Κίτρους κ. Γεώργιος. Επίσης, συλλειτούργησαν πολλοί κληρικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από την Πιερία.
Τον θ. λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Αγαθονίκου που αποτελεί διαχρονικά μαρτυρία χριστιανικής πίστεως και θυσιαστικής προσφοράς. Την ίδια μαρτυρία προσέφερε με το ποιμαντικό έργο του και ο Μητροπολίτης Αγαθόνικος.

Στην απόλυση της θ. λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις διήμερες επετειακές εκδηλώσεις προς τιμή του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 30 ετών Αρχιερωσύνης του.