Ένα δροσερό κι ελαφρύ cheesecake με αρώματα μαστίχας που θα σερβίρετε σε ποτηράκια και θα το γαρνίρετε με φρέσκα βερίκοκα ή με κομπόστα βερίκοκο.
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- Για τη βάση
- 150γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
- 50γρ ζάχαρη άχνη
- 50γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 1 αβγό
- 210γρ. αλεύρι πολυτελείας 55%
- 60γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για την κρέμα
- 250γρ. τυρί κρέμα
- 40γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 δάκρυα μαστίχας
- 250ml κρέμα γάλακτος 35%
- Για την επικάλυψη
- 250γρ. βερίκοκα κομπόστα ή φρέσκα καθαρισμένα
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη βάση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά της βάσης-εκτός από το λιωμένο βούτυρο- με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να πάρουν τη μορφή τριφτής ζύμης.
Βήμα 2
Τρίβετε το μίγμα, το ρίχνετε σε ταψί που έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.
Βήμα 3
Αφού ψηθεί, αφήνετε να κρυώσει, το θρυμματίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μπισκότο.
Ετοιμάζετε την κρέμα
Βήμα 1
Σε ένα σκεύος κοπανίζετε τα δάκρυα μαστίχας με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ μαζί με όλα τα υλικά για την κρέμα. Χτυπάτε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να αφρατέψει. Μην χτυπήσετε όμως την κρέμα πολύ γιατί θα κόψει.
Μοντάρισμα
Βήμα 1
Σε ποτηράκια της αρεσκείας σας, τοποθετείτε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, προσθέτετε από πάνω την κρέμα τυριού και τα βάζετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Βήμα 3
Λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό, διακοσμείτε με τα βερίκοκα.
Tip: *Στην συνταγή αυτή ταιριάζει απόλυτα η συνταγή: Κομπόστα Βερίκοκο με Δενδρολίβανο