ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πόλεμος» Ελλάδας-Γερμανίας: Το αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε και η απάντηση Σακελλαρίδη

«Πόλεμος» Ελλάδας-Γερμανίας: Το αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε και η απάντηση ΣακελλαρίδηΣε «πόλεμο» ανακοινώσεων με την ελληνική κυβέρνηση οδήγησε το αυστηρό μήνυμα του Σόιμπλε προς την Ελλάδα.
Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, απευθύνοντας άμεση προειδοποίηση προς τη χώρα μας, δήλωσε ότι η γενναιοδωρία της Γερμανίας «εξαντλήθηκε με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», ενώ ξεκαθάρισε ότι «χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στην Ευρώπη» αλλά η ΕΕ και η Γερμανία «δεν μπορεί να εκβιάζονται»!
«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν τηρούνται» σημείωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ και ……
………πρόσθεσε: «Η Ελλάδα ξέρει ότι πρέπει να δράσει σύντομα. Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συνομιλήσει με την Ελλάδα, αλλά η βάση των συνομιλιών δεν αλλάζει».
Παράλληλα, απέρριψε κάθε κουβέντα για «κούρεμα», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα δήλωσε πως «η ΕΕ είναι έτοιμη να την παρέχει αλλά η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει παράταση του προγράμματος».
Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν άμεση, διαμηνύοντας εμμέσως πλην σαφώς στον Γερμανό ΥΠΕΞ ότι δεν υποχωρεί στις διεκδικήσεις της, στα πλαίσια πάντα των κοινών διαβουλεύσεων.
«Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία, αφορά την Ε.Ε. στο σύνολό της» τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
«Οι θέσεις του κ. Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
star