ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 58-54



Η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων δεν προμήνυε ένα τόσο αμφίρροπο παιχνίδι. Η δεύτερη στη βαθμολογία της Α ΕΚΑΣΚΕΜ Αλεξάνδρεια με σερί 10-4 υποδέχτηκε τον προτελευταίο στο πρωτάθλημα Βατανιακό (4-10). Όμως στο παρκέ οι ομάδες ήταν ισάξιες. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες, ιδίως στους ψηλούς, και με 5 εφήβους στη σύνθεσή τους.
Από την αρχή οι Κατερινιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους και με πολύ καλή άμυνα δεν
έδωσαν πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 9-16. Στο β’ δεκάλεπτο η Αλεξάνδρεια αφυπνίστηκε, προσπάθησε να τρέξει στο γήπεδο, ενώ οι παίκτες του Βατανιακού έδειχναν να κουράζονται και να υποπίπτουν σε πολλά λάθη. Δεν έχασαν όμως το προβάδισμα και έκλεισαν το ημίχρονο με 23-27.
Τα πολλά λάθη εκατέρωθεν χαρακτηρίζουν το β ημίχρονο, με την ομάδα της Ημαθίας να έχει περισσότερες δυνάμεις και στο τέλος πιο καθαρό μυαλό. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν από ψηλά και εκμεταλλεύτηκαν τα αδύναμα σημεία του Βατανιακού. Μάλιστα μέσα σε ένα τρίλεπτο έτρεξαν ένα σερί 14-2 και έτσι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Μια ύστατη προσπάθεια των φιλοξενουμένων στο τελευταίο δεκάλεπτο έφερε πάλι το παιχνίδι στη διαφορά ενός σουτ. Στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα ο Βατανιακός είχε επίθεση και χρειαζόταν μόνο τρίποντο για να ισοφαρίσει. Δεν τα κατάφερε όμως.
Πολύ καλή η διαιτησία των Ντόγκα, Μητώνα.
Τα δεκάλεπτα: 09-16, 14-11, 25-13, 10-14
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Ρουσόπουλος 6, Νταμτσιόπουλος Γ, Ζησιός 5, Στογιαννόπουλος 8, Μπαλιάκας 16(1), Αβραμίδης 8(2), Παπαγερίδης 4(1), Περπερίδης, Μπαγιώκας, Νικολόπουλος 11(1), Πρόιος, Νταμτσιόπουλος Ν.
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Κοτσιμπέλης, Κανακίδης 15(3), Βασιλειάδης, Μπαλαρμάς 14, Βουτσακόπουλος Αν. 12(1), Πόσιος, Φελεκίδης 5(1), Χατζηκωνσταντίνου, Αραμπατζής, Μαχαιρίδης, Ανδριάς, Ακερμανίδης 8.

Φωτογραφίες και βίντεο από http://embolos.gr