ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Θα λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους Σαμαράς - Βενιζέλος; Το απαιτούν οι χιλιάδες νεκροί από αυτοκτονίες, τα ποαιδιά που στο σχολείο λιμοκτονούν, οι γέροντες που πεθαίνουν χωρίς φάρμακα και φαγητό, οι νέοι που σπρώχθηκαν τα σκλαβοπάζαρια της μετανάστευσης, οι μίζες στα κόμματά τους... ΤΩΡΑ!

Οποιος παρακολούθησε την ομιλία του Σαμαρά σήμερα προς τους βουλευτές; Της Ν.Δ εύκολα θα διαπίστωσε την απεγνωσμένη προσπάθεια του να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκανε μόνος του την αγιογραφία του λέγοντας ότι παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα και απέδωσε σε όσους του κάνουν κριτική χρεώνοντας του μεγάλο μερίδιο  ευθύνης για την εκλογική συντριβή της Ν.Δ ότι εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του Σύριζα.
Φυσικά δεν έπεισε παρά μόνο τον...
εαυτό που  και η ομιλία του ήταν προαγγελία  της τακτικής άμυνας που θα ακολουθήσει κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της 19 Φλεβάρη κατά την διάρκεια της οποίας είναι σίγουρο ότι θα του ασκηθεί σκληρή κριτική.
 Όπως αναφέρει και σημερινό δημοσίευμα του «Ποντικιού» η εκλογική βάση της Ν.Δ βράζει με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ να ζητούν την απομάκρυνση του Α.Σαμαρά απ την ηγεσία της Ν.Δ γιατί «σε λίγο διάστημα η Ν.Δ θα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις με τα ποσοστά του Μαΐου του 2012, δηλαδή στο 19%».
  
«Ο πρόεδρος είναι γυμνός και σύντομα θα μείνει εντελώς μόνος» αναφέρει το δημοσίευμα  αφού «συνεταίροι" του, εγχώριοι και ξένοι τον έχουν εγκαταλείψει». «Η ηγεμονία των Μουρούτηδων και Χρύσανθων έχει τελειώσει», ενώ σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα νεοδημοκρατικά στελέχη δεν αποκλείουν ούτε το ενδεχόμενο διάσπασης της Ν.Δ αν ο Σαμαράς επιμένει να βρίσκεται γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Πιθανόν, επίσης να αναγκαστεί να λογοδοτήσει για τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου υπήγαγαν τη χώρα στο καθεστώς των λεγάμενων «μνημονίων» και για τις μεθοδεύσεις που τα συνόδευσαν σε πάμπολλα μέτωπα – από την παραίτηση της χώρας από κυριαρχικά της δικαιώματα ως τη διαστροφή και την παρεμπόδιση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και ως τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεν φτάνει το εκλογικό στραπάτσο του ΠΑΣΟΚ –στις εκλογές το κόμμα του Β. Λεβέντη έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ το ΠΑΣΟΚ στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βενιζέλου- ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τρέμει στο ενδεχόμενο να βρεθεί να κάνει παρέα στον Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό.

Αν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ο Σύριζα και προχωρήσει στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για μια σειρά θέματα τότε είναι πιθανόν να δρομολογηθούν  διαδικασίες ανάκρισης και παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Ε. Βενιζέλο.
Και τότε είναι δύσκολο να την γλυτώσει γιατί έχει πολλούς  σκελετούς στην ντουλάπα του και δεν είναι μόνο η εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ.

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας άλλη μεγάλης σημασίας υπόθεση στην οποία πρέπει να απολογηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το «σκάνδαλο των υποβρυχίων»: Πρόκειται για τη σκανδαλώδη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των γερμανικών εταιρειών HDW και Thyssen-Krupp για την αγορά των περίφημων «Τ-214», τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία ως «υποβρύχια που γέρνουν».

Ο Ε. Βενιζέλος το 2010, από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προώθησαν το νόμο 3885/2010, με τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων αποδέχτηκε: Να παραλάβει τελικά το υποβρύχιο «Παπανικολής», που έγερνε. Να παραγγείλει άλλα δύο υποβρύχια τύπου Τ-214 στην τιμή των 500.000.000 ευρώ. Να χαρίσει ποινικές ρήτρες για τις προηγούμενες καθυστερήσεις, (σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ) στις γερμανικές εταιρείες HDW και Thyssen-Krapp. Επίσης, η υπόθεση είναι συνδεδεμένη με μίζες περίπου 40.000.000 ευρώ, που δόθηκαν από τις γερμανικές εταιρείες σε κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Θα σκεπάσουν μαύρα σύννεφα τον Ε. Βενιζέλο αν αναγκαστεί να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής του θητείας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, μέσω "Το Γρέκι"