ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ - ΜΕ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

 
...
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ - ΜΕ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-3 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ
Ματσάρα στον Εύοσμο, τεράστια νίκη και βαθιά ανάσα για τον Πιερικό, ο οποίος ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και επικράτησε   του Αγροτικού Αστέρα με σκόρ 2-3.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:


Στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα βαρύ γήπεδο μπήκαν οι ομάδες , με τη μπάλα να τρέχει όταν αναπηδούσε στο έδαφος.Παρά το δυνατό παιγνίδι της τοπικής ομάδας και την ένταση που επικράτησε αρχικώς σε σκληρές φάσεις (μέχρι το 26 λεπτό ο διαιτητής έδειξε έξη κίτρινες κάρτες)  , ο Πιερικός  ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, και δημιούργησε πολύ ωραίες φάσεις παίζοντας όσο το δυνατόν πιό ωραίο ποδόσφαιρο.
ΦΑΣΕΙΣ: 
- Στο 9 κεφαλιά του Στεφανίδη για τον Αστέρα,άουτ.
- Στο 16 το γκόλ για τον Πιερικό και 0-1.Ο Γιαννούλης εκτέλεσε φάουλ απο τα πλάγια δεξιά, η μπάλλα με φάτσο πήγε στην καρδιά της άμυνας, ο Γιάννης Μυστακίδης που ήταν εκτεθιμένος σε θέση οφσάιντ, άφησε έξυπνα να περάσει η μπάλα πιό πίσω στον Σταματή, εκείνος έκανε ένα ωραίό κοντρόλ και μέσα απο την περιοχή εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της τοπικής ομάδος, ανοίγοντας το σκόρ για τον Πιερικό.
- Στο 26 δυνατό σούτ του Ντόση απ έξω απο την περιοχή, χτύπησε στη συμβολή των δοκών της τοπικής ομάδος.
- Στο 29 η ισοφάριση του Αστέρα.Σε επίθεση της τοπικής ομάδος ο Πλάτων Καρακατσάνης βρέθηκε έξω αποτην περιοχή του Πιερικού, έπιασε ένα πραγματικά υπέροχο σούτ με το αριστερό και άφησε μβρόντητο τον τερμαοτφύλακα του Πιερικού Παπατολίκα, πετυχαίνοντας το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο,η τοπική ομάδα προσπάθησε στα πρώτα 5 λεπτά να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά η ομάδα του Πιερικού ισορόπησε αμέσως και συνέχισε καλύτερα και αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο.  
ΦΑΣΕΙΣ:
- Στο 59 το δεύτερο γκόλ του Πιερικού με τον Γιάννη Μυστακίδη.Σε εκτέλεση κόρνερ απο τον Γιαννούλη, ο Επιθετικός του Πιερικού έκανε μία πολύ όμορφη κίνηση στην πλάτη της άμυνας της τοπικής ομάδος, ξεμαρκαρίστηκε και με όμορφη στριφτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία της τοπικής ομάδος κάνοντας το 1- 2.
- Στο 63 λεπτό ο Γιαννούλης έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-3, όταν προσπερνώντας σε ταχύτηα τους δύο αμυντικούς σε ασίστ του Μπουζούκη, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ταταρίδη, σούταρε βιαστικά και η μπαλα πέρασε λίγο άουτ απο το κάθετο δοκάρι του τερμαοτφύλακα των γηπεδούχων.
- Στο 75 λεπτό ,ο Πιερικός πέτυχε τον 1-3 και πάλι με τον Γιάννη Μυστακίδη.Ο Γιαννούλης έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο πίσω απο το κέντρο ο Σταματής ήταν λίγο μπροστά απο το κέντρο σε θέση οφσάιντ κρατώντας κοντά του έναν αντίπαλο, ο Γιαννούλης έξυπνα κράτησε για λίγο την μπάλα, είδε τον Γιάννη Μυστακίδη να κάνει κίνηση ανάμεσα τους και πίσω απο το κέντρο, του έστειλε μπροστά την μπάλα, εκείνος ταχύτατα ξεχύθηκε περνώντας δύο αντιπάλλους σάν σταμτημένους, μπήκε λίγο στην περιοχή και πλάσαρε τονα ντίπαλο τερματοφύλακα πετυχαίνοντας το 1-3.
- Στο 82 λεπτό ο Μπουζούκης έχασε κλασική ευκαιρία να πετύχει το τέταρτο γκόλ της ομάδος του, όταν σε όμορφη ασίστ του Μυστακίδη απο τα δεξιά, βρέθηκε μέσα στην περιοχή μόνος απο αριστερά, επέλεξε να κάνει κεφαλιά στην απέναντι γωνία με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
- Στο 88 λεπτό η τοπική ομάδα του Αστέρα μείωσε το σκόρ σε 2-3, με σούτ φάουλ του Χιτζίδη , αφού η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και εξοστρακίστηκε στην πλάτη του τερματοφύλακα του Πιερικού και κατέληξε στα δίχτυα.
- Το παιγνίδι τελικά έληξε με άξιο νικητή τον Πιερικό που ήτανκαλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και με αυτό το τρίποντο έφτασε στους 20 βαθμούς και την 5η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, ο Αγροτικός Αστέρας... μπλέκει αφού έμεινε στους 15 βαθμούς και τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ:
- Ο τερματοφύλακας Παπατολίκας, ήταν σταθερός και έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις.
- Παρά τη δυσκολία του παιγνιδιού, η αμυντική τετράδα στάθηκε και καλά και οι πλάγιοι μπάκ βοήθησαν πού και επιθετικά όταν χρειάστηκε.
- Το κέντρο του Πιερικού, με τους τρείς χάφ, μΠαξεβάνο, Τσιάρα και Μπουζούκη, έτρεξε πολύ, έδωσε κληρές μάχες, έφαγαν πολλές κλωτσιές, στάθιηκαν δυνατοί και αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της ομάδος στην αμυντική λειτουργία της σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο και ένα δυνατό παιγνίδι.
- Για την επιθετική γραμμή τι να πεί κανείς.Να ξεκινήσουμε απο τον φόρ Ανδρέα Σταματή που έκανε του καλύτερό του παιγνίδι, πέτυχε και πάλι γκόλ, έδωσε ομηρικές μάχες  βάζοντας στην πλάτη του τα μπάκ της τοπικής ομάδος, έφαγε πολύ ξύλο,  στάθηκε όρθιος, έτρεξε πολύ, πρεσάρισε και γενικώς απέδειξε ότι έπρεπε να ξεκινάει στην 11άδα πολύ νωρίτερα.
- Ο Δημήτρης Γιαννούλης, ταλιπώρησε τους αμυντικούς της τοπικής ομάδος, με τις διεισδύσεις του και την σπιρτάδα του, έφαγε πολλές κλωτσιές και σκληρό παιγνίδι απο την δεξιά αμυντική πλευρά των γηπεδούχων.Πιστώνεται την αγνωιστικότητα και την όμορφη ασίστ στο τρίτο γκόλ του Μυστακίδη, καθώς επίσης και τα καλά στημένα κτυπήματα.
- Ο Γιάννης Μυστακίδης ανέβαινε παιγνίδι με παιγνίδι, αλλά  έκανε μακράν το καλύτερό του παιγνίδι.Πολύ αγωνιστικός, δυνατός σε όλες τις μονομαχίες, διεμβόλισε με επιτυχίας σε όλες τις φάσεις τους αντιπάλους, με ταχύτητα απράμιλη, έκανε πολύ καλές άμυνες στον χώρο και πιστώνεται και μία καλή αμυντική συμπεριφορά που με γρήγορη αντίδραση έβαλε προβολή σε σούτ αντιπάλου έξω απο την πειροχή και ενώ η μπάλα κατευθύνοντα στα δίχτυα βγήκε κόρνερ.Επιθετικά έβγαλε φωτιές, αναστάτωσε την άμυνα, έβγαλε ασίστ σε δύο καλές φάσεις, πέτυχε δόυ πανέμορφα γκόλ και έδειξε ότι αποτελεί φέτος μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του Πιερικου και του ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκει.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ:
Καλύτεροι παίκτες του ήταν ο  Πλάτων Καρακατσάνης και ο ταχύτατος και πολύ ποιοτικός παίκτης (Νο 10) Ναστάφσκι.
Θετική απόδοση ο τερματοφύλακας τωνγηπεδούχων. 
Καλός ο πρώην παίκτης του Πιερικού Νόικιτς.
Ο Κατερινιώτης Δημήτρης Σκλιοπίδη ήταν καλός, δυνατός αλλά πολύ σκληρός στα μαρκαρίσματα πάνω στον Γιαννούλη, μάλιστα στο 28 λεπτό σε φάση τραυματισμού του Πιερικού έκανε μία αντισυναδελφική ενέργεια, πιάνοντας τον Γιαννούλη και τραβώντας τον, γλύτωσε δέ την κίτρινη κάρτα του διαιτητή που δέν είδε τη φάση. .
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:Αριστη η διαιτησία της διατητικής τριπλέτας, με δεδομένο και το δύσκολο του παιγνιδιού. Διατήτευσαν οι: ΤΖΗΛΟΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ), ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΛΑΡΙΣΑΣ), ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ).
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ταταρίδης, Σκλιοπίδης, Χιντζίδης, Καπίας, Ντόικιτς, Τσεμπερίδης (80' Θεοδωρίδης), Σαμουηλίδης, Στεφανίδης, Γεωργιάδης (64' Μίλιτς), Ναστέφσκι (64' Βελλίνης), Καρακατσάνης
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Θωμάς Γράφας): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς, Γιαννούλης, Μπαξεβάνος, Τσιάρας, Μπουζούκης, Μυστακίδης, Ντόσης, Σταματής
****** Στο προσωπικό facebook του Ανδρέα Σταματή , αμέσως απο τα αποδυτήρια οι παίκτες του Πιερικού πανηγύρισαν το πρώτο τους διπλό στη Football League! με μία φωοτογραφία Selfie.
Megali niki,mia oikogeneia, sunexizoume
 — με τον Giorgos Bouzoukis και 11 ακόμη.
 


(το ρεπορτάζ του αγώνα απο τον ΕΥΟΣΜΟ, έγινε απο τη συντακτική ομάδα του http://soutgoal.blogspot.gr)
**********η κίνηση στον Βορειο όμιλο....

Βαθμολογία Β' Εθνικής - Βόρειος Όμιλος        
Ηρακλής    36   
Λαμία    31    
Ζάκυνθος    27    
ΑΕΛ    26   
Ολυμπιακός Βόλου    20   
Πιερικός    20    
Αιγινιακός    19    
Τύρναβος    17    
Απόλλων 1926    15    
Αγροτικός Αστέρας    15    
Αν. Καρδίτσας    13    
Εθνικός Σερρών    11   
Φωκικός    9    
Αποτελεσματα - 16η Αγωνιστική
Ημερομηνία     Αγώνας     Τελ.
06/02/2015 18:00    Ηρακλής - Τύρναβος    3 - 0   
08/02/2015 15:00    ΑΕΛ - Λαμία    0 - 0   
08/02/2015 15:00    Φωκικός - Εθνικός Σερρών    0 - 0   
08/02/2015 15:00    Αγροτικός Αστέρας - Πιερικός    2 - 3   
08/02/2015 15:00    Αιγινιακός - Ζάκυνθος    4 - 0   
09/02/2015 18:00    Απόλλων 1926 - Ολυμπιακός Βόλου
Επόμενη 17η αγωνιστική
Λαμία-Εθνικός Σερρών
Πιερικός-Λάρισα
Αναγέννηση Καρδίτσας-Φωκικός
Ολυμπιακός Βόλου-Αγροτικός Αστέρας
Τύρναβος-Απόλλων Καλαμαριάς
Ηρακλής-Αιγινιακός
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΡΠΟΝΗΤΩΝ:
Ο προπονητής του Πιερικού απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη στον Εύοσμο. Να μην απογοητευθούν οι παίκτες του, ζήτησε ο Αμανατίδης. Μικρά από τον Εύοσμο.

Αναλυτικά, όσα είπαν οι προπονητές των δυο ομάδων μετά τον αγώνα στον Εύοσμο...
http://www.mikriliga.com/Uploads/Proponites/amanatidis_new.jpg 
Περικλής Αμανατίδης (προπ. Αγροτικού Αστέρα): "Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για μας. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ηταν καλή, δημουργήσαμε κάποιες καταστάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο φάγαμε ένα γκολ το οποίο και μας σκότωσε. Αναφέρομαι στο δεύτερο τέρμα το οποίο ήταν κρύο. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και αντιδράσαμε κάπως σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες έτσι πρέπει να γίνει και στην δική μας.
Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, να κοιτάξουμε μπροστά και να μπορέσουμε να αλλάξουμε την βαθμολογική μας θέση. Μόνο αν δεν έρθει απογοήτευση και δεν πειραχθούν τα νεύρα η ομάδα θα ανταποκριθεί. Ο Αγροτικός έχει αλλάξει πολύ στην βαθμολογία κάτι το οποίο έχει γίνει και στο παρελθόν".
Αναφερόμενος στα πολλά νεύρα που είχαν οι παίκτες του στο α' ημίχρονο τόνισε: "Δεν πιστεύω ότι τα νεύρα προέρχονται από έλλειψη πάθους. Ειναι ένα θέμα το οποίο θα μιλήσω με τα παιδιά και το οποίο θα το λύσουμε".
Για το γκολ του Πιερικού από ελεγχόμενη θέση και για την ανατροπή του Στεφανίδη από τον Καρτσαμπά ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε: "Σε έναν αγώνα γίνονται πολλά φάουλ και αμφισβητούμενες φάσεις τις αποφάσεις των οποίων τις παίρνει ο διαιτητής. Για το γκολ του Πιερικού δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, ενώ για την φάση του Στεφανίδη θεωρώ ότι είναι πέναλτι".
 
Θωμάς Γράφας (προπ. Πιερικού): "Ερχόμενοι εδώ για να αντιμετωπίσουμε τον Αγροτικό Αστέρα είχαμε πει ότι ευχής έργον θα ήταν να μην μέναμε στο μηδέν.
Πετύχαμε το απόλυτο. Και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης ήμασταν πάρα πολύ καλοί τακτικά. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στις κόντρα επιθέσεις. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους.
Θα τους δώσω ένα μεγάλο μπράβο. Όταν έρχεσαι και αντιμετωπίζεις στην έδρα του τον Αγροτικό Αστέρα και φεύγεις με το απόλυτο, μόνο μπράβο μπορείς να δώσεις. Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει. Είναι η σωτηρία και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά στην βαθμολογία γίνεται".
ΜΙΚΡΑ- ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ
* Περίπου 700 άτομα βρέθηκαν στις κερκίδες του Ευόσμου εκ των οποίων 20 φίλοι του Πιερικού
* Ντεμπούτο με την φανέλα του Αγροτικού έκανε ο Ναστέφσκι.
* Το "παρών" στο γήπεδο έδωσαν οι παλιοί άσοι της ομάδας του Αγροτικού, Σακελλαρίδης, Γ. Παπαδόπουλος και Μπεκιάρης
* Κόντρα στην πρώην ομάδα του αγωνίστηκε ο Ντόικιτς καθώς πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο από την ομάδα της Κατερίνης στον Αγροτικό Αστέρα
* Στα επίσημα του γηπέδου βρέθηκε ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Ντίνος Κούης.
* Μόνο από Έλληνες παίκτες απαρτιζόταν η εντεκάδα του Πιερικού.
(το Ρεπορτάζ αυτό απο τον ΠΑΝ. ΜΠΑΤΣΗΣ- http://www.mikriliga.com/)

(το ρεπορτάζ του αγώνα απο τον ΕΥΟΣΜΟ, έγινε απο τη συντακτική ομάδα του http://soutgoal.blogspot.gr)