ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σκληρή στάση από Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ: Εντός προγράμματος, αντικατάσταση μέτρων...με άλλα μέτραΝτάισελμπλουμ: Εντός προγράμματος, αντικατάσταση μέτρων…με άλλα μέτρα

Κορυφώνεται η αγωνία με το Βερολίνο να διατηρεί σκληρή στάση
Τις πάγιες θέσεις των Ευρωπαϊων εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος……….
……….επεσήμανε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές μπορεί να προκύψουν θα είναι ευθυγραμμισμένες με τις υπάρχουσε συμφωνίες της Ελλάδας. Όπερ σημαίνει ότι είναι εφικτό να υπάρξουν αλλαγές σε διάφορα μέτρα αν υπάρξουν άλλα μέτρα που θα τα αντικαθιστούν. Σημείωσε ακόμη πως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόικα των δανειστών της Ελλάδας, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Η θέση λοιπόν του επικεφαλής του Eurogroup θυμίζει την γνωστή τακτική των ισόποσων μέτρων, ώστε να «πέφτουν οι τόνοι» εσωτερικά, που εφαρμόζονταν τα τελευταία χρόνια.
Όλα αυτά λίγες ώρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, με το κλίμα να είναι ήδη φορτισμένο από τις εκατέρωθεν δηλώσεις των τελευταίων ημερών με την Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό Υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στήνουν σκηνικό ρήξης με σκοπό την εσωτερική κατανάλων…