ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ»

Την άποψη ότι είτε θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας, είτε θα καταστραφεί η χώρα εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση που του απήθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, Παρασκευή στη Βουλή με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.
Ειδικότερα, σε ερώτηση του κ. Πατούλη, τι πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί, απάντησε χαρακτηριστικά:………..
…….«Αυτό θα μας το πει η ιστορία. Εγώ θα σας πω ότι εμείς θα δικαιωθούμε. Είτε επειδή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας, κάτι το οποίο θέλουμε, παραδεχόμενοι ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, είτε θα καταστραφεί η χώρα, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει».
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «θέλω να πω ότι εκτιμώ πάρα πολύ την υπεύθυνη στάση της Αυτοδιοίκησης. Και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Περιφερειών. Εκτιμώ το γεγονός πως δηλώσατε ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει το κράτος, την κυβέρνηση, το δημόσιο, την κοινωνία, εάν υπάρχει πραγματικά ανάγκη, αν υπάρχει κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος. Αλλά προφανώς και πρέπει να ξέρετε ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο βαδίζει η χώρα. Αν καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει για να βρούμε μια λύση, ή εάν καλείται να θυσιαστεί και αυτή στη λογική της αυτοκτονίας»