ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Όταν ο Τσίπρας έφερε προ των ΕΥΘΥΝΩΝ του τον Γιούνκερ: «Έκλεισες τις τράπεζες για να εμποδίσεις τον λαό!»

Όταν ο Τσίπρας έφερε προ των ΕΥΘΥΝΩΝ του τον Γιούνκερ: «Έκλεισες τις τράπεζες για να εμποδίσεις τον λαό!»

Την ωμή αλήθεια στα μούτρα του έδωσε ο πρωθυπουργός στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίτερα.
"Το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης", του είπε!
Μάλιστα του τόνισε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.
Στην συνέχεια του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.
Ο κ. Σουλτς ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες