ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τελευταίοι και ντροπιασμένοι… Νέα βαριά ήττα, 3-1 απο την Β. Ιρλανδία, για την Εθνική Ελλάδος


ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν πάει πιο κάτω… Η Εθνική υπέστη ακόμα μια ντροπιαστική ήττα στα προκριματικά του Euro 2016, αυτή τη φορά εκτός έδρας από τη Β. Ιρλανδία (3-1) και τερματίζει οριστικά στην τελευταία θέση του ομίλου.

Την εθνική ομάδα από το ματς της Φινλανδίας και μετά μπορεί να την κατηγορήσει κανείς για πολλά, αλλά όχι για το γεγονός ότι οι παίκτες δεν δείχνουν διάθεση να μονομαχήσουν και να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν από το κάθε ματς. Αυτή ακριβώς ήταν και η εικόνα του α’ μέρους με την Ελλάδα να διατηρεί την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε κίνηση των παικτών λείπει η αυτοπεποίθηση, αφού έγιναν πολλά λάθος κοντρόλ ενώ και οι απαραίτητες σε τέτοια ματς ατομικές εμπνεύσεις δεν αποπειράθηκαν καν από τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Τσάνα.
Αντίθετα, η Β. Ιρλανδία που έψαχνε εναγωνίως τη νίκη για να εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τελικά του Euro 2016, έπαιζε με το «μαχαίρι στα δόντια» και φυσικά με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει και ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 24’. Ο Ντάλας δεν δυσκολεύτηκε να βγάλει την μπαλιά από αριστερά μπροστά από τον Τοροσίδη, ο Τζιόλης αιφνιδιάστηκε και έχασε το κοντρόλ της μπάλας, αλλά το σουτ του Μαγκένις στον οποίο έφτασε από τον μέσο του ΠΑΟΚ απέκρουσε με το πόδι ο Μόρας στο ύψος της μικρής περιοχής.
Τελικά, οι Βορειοϊρλανδοί σκόραραν στο 35’, όταν ο Ντάλας από τα αριστερά έγινε ο αποδέκτης της κάθετης μπαλιάς, αυτός την «έστρωσε» στον Ντέιβις που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Παρ’ όλα αυτά, η «πληγωμένη» ψυχολογικά Εθνική κατάφερε να δημιουργήσει μια διπλή ευκαιρία στην εκπνοή του α’ μέρους, αλλά στάθηκε άτυχη. Ο Αραβίδης έκανε το πρώτο σουτ που κόντραρε στα σώματα και στην επιστροφή ο Μήτρογλου είδε την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στο δοκάρι.
Το β’ ημίχρονο ήταν μια διαφορετική ιστορία…
Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα επί της ουσίας δεν μπήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 13’ δέχθηκαν δύο γκολ από ισάριθμα κόρνερ. Στο 49’ ο Μαγκένις νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Τζιόλη, μετά από κόρνερ του Νόργουντ και η μπάλα αφού πήρε ψιλοκρεμαστή τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη ενώ στο 58’ και πάλι ο Ντέιβις πήρε την κεφαλιά από λάθος διώξιμο της άμυνας και διαμόρφωσε το 3-0.
Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Κώστας Τσάνας πέρασε στο γήπεδο παίκτες (Μάνταλος, Πέλκας) που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσουν τη βάση της εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το μόνο που κατάφερε η εθνική ήταν να πετύχει το γκολ της… τιμής όταν ο Τοροσίδης έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Αραβίδη και ο άσος της ΑΕΚ στο 87’ «έγραψε» το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης - Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Χολέμπας - Τζιόλης, Σάμαρης – Καρέλης (64’ Μάνταλος), Κονέ (71’ Πέλκας), Αραβίδης – Μήτρογλου (76’ Αθανασιάδης)
Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ονίλ): Μακγκόβερν, Μακνέρ (Μακάλοχ), Μακόλεϊ, Κάθκαρτ, Μπραντ, Έβανς, Γουόρντ (81' Μακγκίν), Ντάλας, Νόργουντ, Ντέιβις, Μαγκένις (78’ Μπόις)
Πηγή: sport-fm.gr