ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Είπαμε: Όταν δεν έχει άρτο, έχει ..θεάματα.

Για τις κατηγορίες της απιστίας και της απάτης, με τις τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, παραπέμπονται σε δίκη 35 άτομα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς  Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστηςκαι Δημήτρης Μπακατσέλος, και στελέχη της τράπεζας την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελλαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Με βούλευμά τους, οι εφέτες αποφαίνονται ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον τουΤριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της………….
……..Υπέρ της παραπομπής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί και η εισαγγελέας κ. Μαρία Σουκαρά-Κατσικάρδη, η οποία, στην περίπου 1000 σελίδων πρόταση της, αναφερόμενη στην εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τον διαχωρισμό της τράπεζας σε υγιή και προβληματικά περιουσιακά στοιχεία, αναφέρει ότι:
Στην κατηγορία των «Μη Μεταβιβαζόμενων Στοιχείων», υπήχθη μια σειρά από δανειακές συμβάσεις, τις οποίες το νέο Τ.Τ. αναγκάσθηκε να καταγγείλει την 3-10-2011, καθόσον τα δάνεια αυτά δεν εξυπηρετούνταν, και οι δανειολήπτεςδεν τηρούσαν τους όρους των συμβάσεων. Πρέπει δε να τονιστεί, ότι η ανωτέρω μεταβίβαση, χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ιδρύθηκε με το Ν. 3864/2010, με σκοπό την στήριξη του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 μετά από εντολή της Εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση – ενώ από τους ανακριτές Διαφθοράς που παρέλαβαν την δικογραφία, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο κ. Φιλιππίδης, ο κ.Κοντομηνάς και το ζεύγος Γριβέα.
ιχνος