ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πώς ο ξε-Τσίπας προσπαθεί να εξαπατήσει εκ νέου με τα «ισοδύναμα» και τα αφορολόγητα εισοδήματα…


Ο Τσίπρας μας υπόσχεται ότι θα αυξήσει το αφορολόγητο από τα 9.500 στα 12.000 ευρώ, όπως μας υπόσχονταν ότι θα καταργούσε (έσκιζε) τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο! Βέβαια δεν λέει ότι αυξάνοντας το ΦΠΑ, και …………
βάζοντας εισφορές περίθαλψης κτλ όχι μόνο μηδενίζει την όποια φοροαπαλλαγή, αλλά αυξάνει και τα κρατικά έσοδα πάλι από τους φτωχούς και μεσαίους.
Ας δούμε λοιπόν ποιούς χτυπάει στην πράξη ο Τσίπρας μέσα από το προφίλ των φορολογουμένων. Βάσει της έως τώρα εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των φορολογουμένων που ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα! Από τα 6 εκατ. περίπου φορολογικές δηλώσεις τα 3,7 εκατομμύρια έχουν εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ! Μιλάμε ότι το περίπου 63% των φορολογουμένων έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ! Τα στοιχεία που βλέπετε αφορούν οικογενειακά εισοδήματα και όχι ατομικά εισοδήματα, που σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουμε πάνω από 3,7 εκατ. πολίτες με εισόδημα πείνας. Για την ακρίβεια μιλάμε για πάνω από 5 εκατ. πολίτες με εισοδήματα κάτω των 12.000 € επί συνόλου 8 εκατ. φορολογούμενων πολιτών.
Αν παρατηρήσετε στην εικόνα θα δείτε ότι από 2,8 εκατ. φορολογούμενους του 2010 που είχαν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, φτάσαμε στα 3,7 εκατ. το 2014! Αντίστοιχα από 7,5 χιλιάδες ευρώ μέσο εισόδημα που είχαν αυτοί οι πολίτες το 2010, έφτασαν το 2014 να έχουν κάτω από 4,4 χιλιάδες μέσο εισόδημα το 2014, δηλαδή κάτω από 450 ευρώ το μήνα! Μιλάμε ότι απότομα φτωχοποιήθηκαν περίπου 1 εκατ. πολίτες και έπεσε το μέσο εισόδημα του κατώτερου φορολογικού κλιμακίου (<12.000€) κατά 42% περίπου.
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το 63% των πολιτών ουσιαστικά αδυνατεί να καταβάλλει φόρους, αφού τα εισοδήματά του είναι εισοδήματα πείνας. Ε, λοιπόν σε αυτά τα εισοδήματα έβαλε να πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ (τρόφιμα κτλ), εισφορά υγειονομικής περίθαλψης, καταργεί-περιορίζει επιδόματα όπως θέρμανσης, όπως φοροαπαλλαγές, όπως αγροτικό πετρέλαιο κτλ.
Ήδη οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί βλέπουν τα πρώτα αποτελέσματα… ο Μοσκοβισί προανήγγειλε στον Τσακαλώτο για το σημερινό Eurogroup, επιπλέον μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν άμεσα… και ο πολιτικός απατεώνας ξε-Τσίπας υπόσχεται αφορολόγητα για να πουλήσει ελπίδα και να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Νομικά Ανάλατα