ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Βουλευτές σε Τσίπρα: «Φοβόμαστε ότι η ανησυχία της κοινωνίας, θα γίνει αγανάκτηση»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΣ
Το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για τα προωθούμενα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο μετέφεραν οι βουλευτές από την Κεντρική Μακεδονία, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός θα έχει μπαράζ επαφών με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς αναμένεται να συναντήσει έναν έναν τους βουλευτές ανά εκλογική περιφέρεια, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για τα προαπαιτούμενα.
Στη σημερινή συνάντηση οι βουλευτές προσπάθησαν να εξηγήσουν στον κ. Τσίπρα ποιο είναι το κλίμα που αντιλαμβάνονται από βάση, ενώ του μετέφεραν τη …………
γκρίνια που υπάρχει στην κοινωνία για την οικονομική κατάσταση και τα συνεχή μέτρα, επισημαίνοντάς τους το φόβο μήπως «η ανησυχία μετατραπεί σε αγανάκτηση» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ελεγαν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, εάν γίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να είναι «μη αναστρέψιμο», άποψη που -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο Πρωθυπουργός έδειχνε να κατανοεί.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε τους βουλευτές ότι «το μιντιακό σύστημα θα σκληρύνει τη στάση του», με αιχμή και τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές συχνότητες, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά ούτε και περιθώριο, να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ειλικρινή τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καθώς όπως ανέφεραν έγινε μια καλή συζήτηση, κατά την οποία μπήκαν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα και δόθηκαν απαντήσεις.
Επιπλέον, οι βουλευτές έθεσαν εκ νέου το πρόβλημα επικοινωνίας που εντοπίζουν με τα υπουργεία, τονίζοντας ότι δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα αιτήματά τους. Χαρακτηριστικά είπα στον κ. Τσίπρα ότι οι Υπουργοί πρέπει «να είναι πιο συνεργάσιμοι, ειδικά αυτοί που δεν εμπλέκονται με τη διαπραγμάτευση». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τούς απάντησε ότι θα δει από κοντά το θέμα και θα μιλήσει με τους αρμόδιους υπουργούς.
Παράλληλά, συζήτησαν ζητήματα δημόσιας διοίκησης, ενώ οι βουλευτές εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το πώς περνάει επικοινωνιακά η πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ακόμη και τα θετικά που γίνονται, βγαίνουν ως αρνητικά.